ŠEŠELJ: Pun mi je k*rac Marinike Tepić ošišaću je na ćelavo, a onda ću da je…

Novinari iz pojedinih medijskih kuća, narodni polanici, evo konkretno Aleksandra Jerkov, Marinika Tepić, Balša Božović su neki koji su se našli na Šešeljevom spisku.

Stavovima koje iznosi na Tviteru i u izjavama za medije, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj često izazove buru u javnosti i pokrene lavinu komentara, te je tako bilo i poslednji put, kada je uputio zastrašujuće pretnje na račun poslanice Demokratske stranke Aleksandre Jerkov i Marinike Tepić, potpredsednice Stranke slobode i pravde.

On je, reagujući na to što ga je kandidat za predsednika na izborima u Hrvatskoj Miroslav Škoro nazvao ratnim zločincem rekao da, na svom spisku za obračun ima prvo domaćih kandidata, ali da neće ostati dužan ni Škoru.

– Još nemam vremena da se bavim Hrvatima koji me nazivaju ratnim zločincem. Treba prvo da popišem sve Srbe koji su me tako nazvali i treba svima njušku da razbijem. Kad svim Srbima koji me nazivaju ratnim zločincem porazbijam njuške, onda ću preći na Hrvate. Ako su žene u pitanju ima da ih ošišam na ćelavo, nalepim na njih katran i pospem perjem – rekao je Šešelj i ko su oni koji mu prišivaju takav epitet.

– Novinari iz pojedinih medijskih kuća, narodni polanici, evo konkretno Aleksandra Jerkov, Marinika Tepić, Balša Božović… Ima ih da prostite, što bi naš narod, rekao, pun ku**c – zaključio je lider SRS.

Poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije Balša Božović pozvao je MUP da izvrši procenu ugroženosti narodnih poslanica Marinike Tepić i Aleksandre Jerkov, kako je naveo, imajući u vidu najnovije brutalne pretnje koje je lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izneo u svojim medijskim nastupima.

– Ove pretnje treba shvatiti vrlo ozbiljno i zadatak je svih državnih organa da ih tako tretiraju. On mojim koleginicama preti da će ostati bez kose na glavi. Zbog politike Vojislava Šešelja i njegovih izjava ljudi su ostajali bez glava – naveo je Božović u saopštenju.

Dodao je da je „opasno potcenjivati, relativizovati i doživljavati kao neozbiljne pretnje koje Šešelj upućuje, ili njega lično“.

– Ovo je još opasnije utoliko što je za sve vreme od izricanja presude u Haškom tribunalu do danas postalo jasno da Šešelj ima zaštitu svojih učenika koji su danas u vrhu vlasti, da se na njega zakoni ne odnose i da nesmetano može da preti, širi mržnju, krši zakone i Ustav Srbije. Svaki izostanak reakcije države, poput ovog slučaja, biće samo još jedan dokaz te podrške – kazao je Božović.

Podsetimo, ovo nije prvi put da lider radikala preti poslanici Jerkov, kojoj je i u aprilu ove godine putem društvenih mreža poručio da će joj „glava biti namazana katranom i nalepljena guščijim perjem“.

– Ima li neke institucije u ovoj zemlji koja će ragovati na to što mi osuđeni ratni zločinac već godinu dana upućuje otvorene pretnje? Uopšte me ne interesuju njegove uvrede, on mene ne može uvrediti, interesuju me samo krivična dela na koja institucije ne reaguju – napisala je ona tada na Tviteru.

Podeli
Updated: септембар 30, 2019 — 2:28 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. U pravu je Voja što vam preti. Nemojte lajat i nazivat čoveka ratnim zločince m kad on to nije. Jebo vas fašistički haški tribunal…

    1. Ti jadnice spominjes onu stvar I I nemas je.Nevidis je od mesine,vepru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *