Sin savetnice Vučića ima 21 godinu, a već stasao za parlament

Nikola Lazić (21) ispred liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu“, najmlađi je poslanik u parlamentu, a s obzirom na to da nije završio fakultet i nema nikakva zvanja osim srednje fizioterapeutske škole, jedina kvalifikacija mu je izgleda to što je njegova majka Verica Lazić savetnica predsednika Aleksandra Vučića.

U državi Srbiji je u poslednje vreme, izgleda, sve moguće. Moguće je to da budemo „ekonomski tigar“, druga najbrže rastuća ekonomija u Evropi, vojna sila od koje (na čelu sa Vulinom) svi strepe, da korona volšebno oslabi pred izbore, a potom se ponovo pojavi i proširi enormnom brzinom…

Moguće je, pak, još nešto – da golobradi mladić, koji tek što je upisao fakultet, postane narodni poslanik bez ikakvih kvalifikacija.

Kako? Pa, eto, zahvaljujući mami. A ko je njegova mama? Eeee, tu leži odgovor koji razrešava sve dileme otkud mlađani Nikola u poslaničkoj klupi.

Verica Lazić, majka mladog srpskog poslanika, obavlja funkciju savetnika predsednika države Aleksandra Vučića za socijalna i zdravstvena pitanja.

Njeno ime prvi put se pominje devedesetih godina kada je lansirana u javnost zbog poznanstva sa Mirjanom Marković, suprugom tadašnjeg šefa države Slobodana Miloševića. Bila je u stranci JUL koju je Markovićeva vodila, a spekuliše se i da je Lazićeva bila njen lični zubar.

Drugi put smo za nju čuli deceniju gotovo deceniju i po kasnije kada je 2014. godine gotovo niotkuda dospela na poziciju direktora Sektora za kontrolu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), da bi početkom 2018. postala savetnica Aleksandra Vučića.

Očigledno je da je za naprednjačke standarde, fantastično obavljala posao, što najbolje pokazuje činjenica da je uspela da udomi sina Nikolu, ni manje ni više nego u poslaničku klupu.

Nikola Lazić je student Fakulteta za kulturu i medije univerziteta „Megatrend“, a po zanimanju je fizioterapeutski tehničar. Za razliku od ostalih vršnjaka koji nisu članovi partije i moraju tek da uče i završavaju fakultet kako bi nešto učinili u životu, Nikola je išao prečicom.

Uostalom, kada može preko veze sa samim vrhom vlasti da uđe u parlament, zašto onda na isti način ne bi mogao i da stekne fakultetsku diplomu i zvanje kao mnoge njegove starije kolege iz redova SNS.

Ono što mu se u javnosti zamera jeste neiskustvo, kao i neozbiljni maniri iz privatnog života koji ne priliče jednom poslaniku. No, sve se to za sada može podvesti pod onu čuvenu: „danak neiskustvu“.

Podeli
Updated: август 5, 2020 — 9:09 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *