Siniša Kovačević: Država nam nestaje, puni autobusi dece odlaze iz zemlje!

„Ljudi, mi nestajemo, država nestaje, nama kuća gori. U ovim trenucima odlazi pun autobus dece iz zemlje, ako složite taj najlepši deo naroda u kolone od po četiri osobe, ta kolona počinje u Vladi Srbije, a završava se na aerodromu. Nama gori krov, nije stvar da pričamo o tome da li ćemo požar gasiti plavim ili crvenim kanticama“, rekao je naš proslavljeni reditelj i dramski pisac Siniša Kovačević u „Utisku nedelje“.

Kovačević, član tima Zdravka Ponoša i kandidat za poslanika koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“, istakao je da je problem – samo jedan.

– Imamo jedan problem, on ima adresu, ta adresa je u Jajincima. Imamo problem sa ljudima kojima se okružio. Taj problem se rešava tako što se pronaći zajednički imenitelj. Ponovo smo ušli u predizborni marifetluk i prevaru. Ko su vam osobe koje se zalažu da se glasa za Vučića i SNS? To su matematičari, biolozi, doktori, glumci… Nigde slika prelepih žena iz Skupštine, nigde Atlagića, Martinovića, ministara. Ako Vučić dobije na imenima svih tih koji su na izbornoj listi, sva ta naprednjačka imena vratiće se u Skupštinu – istakao je Kovačević.

Siniša Kovačević je istakao da Vučić konstantno krši Ustav.

– Imamo autokratski režim, par ekselans. Naravno da se radi o kršenju Ustava, uostalom ako nešto stoji u Ustavu, mora se poštovati i tu nema diskusije. Naravno da je iskorak iz Ustava mešanje u izbor predsednika Fudbalskog saveza Srbije, iskorak iz Ustava je opravdanje rušenja baraka u Savamali, naravno da je izlazak iz Ustava kada on ima pravo da pogleda dva minuta snimka sa naplatne rampe. Nartavno da je kršenje Ustava kada se on juče vozi vozom kao predsednik države usred izborne kampanje. Naravno da je kršenje Ustava manipulacija medijima. To je kršenje Ustava i zato verujem da Zdravko Ponoš, ako pobedi, neće izlaziti iz okvira Ustava – rekao je Kovačević i naglasio još jednu crtu u ponašanju Aleksandra Vučića.

– Način na koji se on obraća ministrima, premijerki, kako bez imalo stida i zadrške govori u prvom licu, meni je uvredljiv. Elementarna ljudska težnja je da se bude slobodan, da se ne nosi gorčina poniženosti u ustina. Jednostavno, ljudska slobode nama cenu, ne postoji narod koji se može navići na despotiju.

Osvrnuo se Siniša Kovačević na način na koji režimski tabloidi govore i pišu o Zdravku Ponošu, koga na svaki način pokušavaju da diskredituju.

– Radi se o lažima, marifetlucima, da se kaže za nekoga, ovoga puta za Ponoša, da je upropastio srpsku vojsku, da je u dvorištu rezao srpske tenkove, a onda u ličnoj topiocnici topio. O tome se radi, o podvalama, da vi možete biti diskvalifikovani. Ta vrsta manipulacije je nešto sa čim se suočavamo svaki dan.

Siniša Kovačević je naglasio šta je zapravo najveći problem u Srbiji…

– Ljudi, mi nestajemo, država nestaje, nama kuća gori. U ovim trenucima odlazi pun autobus dece iz zemlje, ako složite taj najlepši deo naroda u kolone od po četiri osobe, ta kolona počinje u Vladi Srbije, a završava se na aerodromu. Nama gori krov, nije stvar da pričamo o tome da li ćemo požar gasiti plavim ili crvenim kanticama – istakao je Siniša Kovačević.

Podeli
Updated: март 21, 2022 — 12:03 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *