Siniša Mali uhvaćen u laži: Izmislio koliko je Srbija dužna

Ministar finansija Siniša Mali, tokom održavanja Kopaonik biznis foruma, izneo je podatak da je ukupan javni dug Srbije 51 odsto.

Međutim, ispostavilo se da je ministar slagao i da je umanjio dugu koji je, prema tvrdnjama stručnjaka, znatno veći od cifre koju je on naveo.

Tokom obraćanja privrednicima na Kopaoniku, Mali je rekao da će deficit Srbije ove godine biti na 3 odsto, a verovatno i manje.

„Država se ponaša odgovorno i preuzela je odgovornost, polako deficit spuštamo na 0,5 odsto, a i uprkos deficitu smo održali stabilnost javnih finansija. Javni dug nam je na 51,4 odsto BDP-a, neki su govorili da ćemo preći 60 odsto. Želimo da održimo potpunu makroekonomsku stabilnost. Pritom, ovo je javni dug nakon dve godine pandemije”, istakao je on.

Međutim, tokom jučerašnjeg uključenja u emisiju „Da razumemo“, koja se emituje na TV N1, novinarka Katarina Komazec je navela da je razgovarala sa predsednikom Fiskalnog saveta, Pavlom Petrovićem, koji je istakao da je javni dug Srbije 57 odsto.

„U razgovoru sa Pavlom Petrovićem, dobila sam informaciju da je javni dug Srbije zapravo 57 odsto. On se zapitao zbog čega je ministar finansija naveo taj broj, kad je zapravo javni dug Srbije 57 odsto i on bi trebao da se smanjuje“, prenela je Komazec reči Pavla Petrovića.

Podeli
Updated: март 10, 2022 — 10:47 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *