Siniša Mihajlović: Najbolji prijatelj mi je srušio kuću u Vukovaru (VIDEO)

Siniša Mihajlović potiče iz radničke porodice i detinjstvo mu nije bilo lako. Otac je vozio teretne kamione, pa je porodica često morala odvajati od usta da njemu i mlađem bratu Draženu priušti sve što imaju i njihovi vršnjaci.

Legenda naše reprezentacije Siniša Mihajlović otvorio je dušu pred novinarima  i ispričao kroz kakve je nadeće prolazila njegova porodica za vreme rata

Kuća u vukovarskom naselju Borovo i danas mu je u lepom sećanju. Prvi put posle rata posetio ju je prošle godine i zaplakao na pragu, a u intervjuu koji je dao prisetio se da je pre obnove u ratu srušio njegov najbolji prijatelj.

„Prva kuća koja je bila uništena u Vukovaru bila je moja. Uništio je moj najbolji prijatelj, koji je Hrvat. Bili smo kao braća. Nisam mogao prihvatiti da je to napravio, stalno sam sumnjao u to i osjećao bol. Onda smo 1999. ili 2000. igrali protiv Hrvatske i jedan dan je moj prijatelj došao u hotel. Počeli smo priču i rekao mi je da je to morao napraviti jer su svi znali da smo prijatelji“, otkrio je Mihajlović.

Tema razgovora za talijanske medije nije bila baš sportska.

„Tokom karijere uvijek mi je bio potreban ‘neprijatelj’ kako bih davao sve od sebe. Kada se bombardovao Beograd, bio sam spreman svašta reći Oliveru Birhofu. Ali, on je bio pametan. Pre utakmice je došao do mene i rekao da mu je žao zbog toga što se događa mojoj zemlji jer ljudi to nisu zaslužili. Rekao mi je da je uz mene“, prisetio se Siniša.

Podeli
Updated: децембар 19, 2022 — 9:53 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *