SKANDALOZNO U policiji prave ankete ko podržava SNS, traže da popišu i porodice

Rukovodstvo Sindikata Zaposlenih Policije najoštrije osuđuje postupak vrha ministarstva unutrašnjih poslova i zloupotrebu zaposlenih u ministarstvu.

Sindikat Zaposlenih Policije navodi da su im se u kratkom vremenskom periodu obratili zaposleni iz više Policijskih uprava širom Srbije, da im se od strane rukovodilaca dostavljaju ankete podrške Srpskoj Naprednoj Stranci, da im je data mogućnost da u anketi podrške potpišu punoletne članove porodice i prijatelje gde je potrebno za članove porodice i prijatelje da nađu brojeve ličnih karata kako bi uneli u anketu.

Rukovodstvo sindikata ovakav postupak Ministarstva unutrašnjih poslova smatra skandaloznim, kršenjem zakona i upozorava sve zaposlene u ministarstvu da svako potpisivanje umesto drugog lica je izvršenje krivičnog dela.

Sindikat Zaposlenih Policije ostaje pri svom stavu da ga u svom radu i aktivnostima ne zanimaju niti političari pozicije i opozicije što je u skladu sa zakonom da su zaposleni u ministarstvu unutrašnjih poslova stranački neopredeljeni.

Loading...

Rukovodstvo sindikata poziva ministra policije i vrh MUP-a da hitno obustave potpisivanje ankete a sve zaposlene u MUP-u obaveštava da nemaju zakonsku obavezu da potpisuju bilo kakvu anketu bez obzira o kojoj se politickoj opciji radi da li je u pitanju pozicija ili opozicija i da zbog toga ne mogu snositi nikakve posledice a da ukoliko potpišu umesto članova porodica ili prijatelja da nose zakonsku odgovornost i izvršavaju krivično delo.

Sindikat Zaposlenih Policije ujedno upoznaje i sve zaposlene u ostalim ministarstvima, privatnim firmama i građane da nemaju zakonsku obavezu potpisivanja nikakvih anketa bez obzira da li se radi o političkim partijama pozicije i opozicije da zbog ne potpisivanja ne smeju snositi nikakvu odgovornost a ukoliko potpišu drugo lice kao što se trenutno radi u ministarstvu unutrašnjih poslova snosiće krivičnu odgovornost.

Zaposleni i svi građani će iskoristiti svoje zakonsko pravo i sami odlučiti da li će izaći ili ne na izbore i kome će dati poverenje i to tajnim glasanjem što je propisano zakonom.

SINDIKAT ZAPOSLENIH POLICIJE

Podeli
Updated: 5 марта, 2020 — 8:19 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Strančarenje u policiji je predviđeno Zakonom o policiji kao teška povreda službene dužnosti !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.