SNS BRANI SKUPŠTINU: Dok traju demonstracije neće izlaziti iz zgrade!

Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) i drugih partija vladajuće koalicije najavili su da će ostati u parlamentu dokle god bude trebalo kako bi odbranili skupštinu od, kako su naveli primitivizma, nasilja i povampirenog fašizma.

Kako je rekao šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović, poslanici vladajuće koalicije će ostati u parlamentu i danima, ako treba, kako bi zaštitili parlament od upada.

“Fašizam nikada nije imao podršku niti masovan fašistički pokret i naš narod je ponosan na antifašističku tradiciju. Mi ćemo tu tradiciju braniti dokle god to bude trebalo, branićemo od onih koji su izgubili sve izbore od 2012. godine”, rekao je on.

Martinović je rekao kako se nada da će oni koji su “upadali sa testerama i vešalima” da shvate da sem dijaloga nema drugog rešenja za izlazak iz ove situacije.

“Ako oni hoće razgovor mi smo spremni za razgovor”, rekao je Martinović, napominjući da će se poslanici vladajuće koalicije odazvati na poziv na konstulacije koje je poslaničkim grupama uputila predsednica Supštine Maja Gojković.

On je pozvao nadležne državne organe i ministre da rade svoj posao i omoguće građanima da se slobodno kreću i radnicima da rade na gradilištima.

Prema njegovim rečima, politički protivnici traže promenu izbornih uslova iako su svi izbori od 2012. održani, kako je rekao, po pravilima tih protivnika.

“Nema te formule koja može da ih učini pobednicima jer nemaju podršku u narodu”, rekao je Martinović, navodeći da je SNS spreman za izbore.

On je rekao i da nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi da se oduzme poslanički mandat predsedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju.

Izvor: Nezavisni

Podeli
Updated: 12 априла, 2019 — 6:58 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *