SNS KADAR: Od perača autobusa do KONTROLORA SLUŽBI BEZBEDNOSTI

Bivši potpredsednik Skupštine Srbije, član Srpske napredne stranke, potom predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, Igor Bečić, imao je veoma zanimljiv razvojni put od perača autobusa, do čoveka koji ima najosetljivije informacije svih građana Srbije.

Bečić je u mladosti radio kao perač autobusa. Kako to obično biva sa peračima autobusa, Bečić je primetio nešto sasvim čudno. Naime, posle određenog vremena doneo je uverenje lekara da je alergičan na vodu. Mora da je mnogo zaribao.

Ili su ga mnogo ribali. Ili je mnogo ribao pa je posatao alergičan. Ko će ga znati.Pošto, ipak, nije bio alergičan na drugu komponentu prethodnog posla, autobuse, postao je kondukter na liniji Vrbas – Novi Sad. To je bilo u periodu od 1989. do 1990. godine… „Karte?“ – Pozadi. „Karte?“

– Pozadi.Ovaj tekst nikako ne služi da omalovaži zanimanje konduktera. Naprotiv. To je častan i pošten posao, ali to ne znači da su takvi i svi koji ga rade. Pogotovo su sumnjivi oni koji su dve decenije kasnije postali potpredsednici Skupštine Srbije. Ili ova rečenica nije trebalo da bude u množini, jer je samo jednom takvom to pošlo za rukom. Nećete verovati kome – Igoru Bečiću.

Loading...

Nakon što je prodao dovoljan broj karata, a ko će to znati, Bečić je dalje napredovao. Postao je, ne šofer, ne, nikako… Nakon službe JNA od 1990. do 1992, Bečić je postao komercijalista u JP Vrbas do 1993, potom šef saobraćaja do 1996, a onda i komercijalni direktor od 1996. do 2012.Godine su prolazile, a Bečić je radio na sebi.

Nije više pio vodu, pošto je na istu alergičan, ali je „ugrejao stolicu“. Malo je doduše okasnio sa diplomiranjem, pa je diplomu stekao u 35. godini, 2005. na Fakultetu za uslužni biznis, na Evropskom univerzitetu u Novom Sadu i stekao zvanje diplomirani ekonomista.

Dve godine kasnije, završio je master studije na Fakultetu za uslužni biznis, Univerziteta Edukons u Sremskoj Kamenici. Magistrirao na Fakultetu za poslovni i industrijski menadžment, Univerziteta Union.

I… to, ali i prelazak iz Srpske radikalne stranke u Srpsku naprednu stranku, bili su odskočna daska za ovog matorog momka u građenju karijere.

Prethodno, bio je poslanik u Skupštini Srbije od 1997. godine, pa u Skupštini AP Vojvodine, a u sazivu 2004. izabran na većinskoj listi. Član je stalne delegacije pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a od 2006. godine. U SNS prelazi 2008. godine.

U Vrbasu je bio zamenik predsednika opštine, i predsednik Skupštine opštine.Član je Izvršnog odbora Glavnog odbora Srpske napredne stranke i predsednik opštinskog odbora SNS u Vrbasu.

Od aprila 2014. do raspuštanja Skupštine Srbije 2016. bio je potpredsednik Skupštine Srbije. Za predsednika skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti izabran je 5. jula 2016. godine.Setićete se i njegovih izraza poput – „predsednika mortadele“ i čuvenog „sineopsisa“.Bogata biografija, nema šta.


Izvor: Direktno

Updated: 10 фебруара, 2020 — 10:27 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.