SNS-ovac za košenje TRAVE i sečenje ŠIBLJA dobio 72 MILIONA DINARA

Milorad Pantić Luki

Firma Luki komerc, čiji su zakonski zastupnici braća Milorad i Živorad Pantić, poverenik i bivši odbornik Srpske napredne stranke (SNS) u Pećincima, dobila je u prethodne četiri godine 341 milion dinara na lokalnim javnim nabavkama, pretežno od opštine, javnih preduzeća i Doma zdravlja, pokazuje istraživanje analitičkog centra (VOICE).

Milorad Pantić je poverenik opštinskog odbora SNS u Pećincima, dok je njegov brat Živorad, obavljao funkciju odbornika od 2016. do 2020. Na junskim lokalnim izborima Živorad Pantić je bio šesti na listi kandidata SNS-a a ta stranka je osvojila 26 od 30 odborničkih mandata, koliko čini saziv Skupštine opštine Pećinci.

Luki Komerc je 2016. godine dobio oko 72 miliona dinara na tenderima, uglavnom za poslove košenja trave i sečenja šiblja pored opštinskih puteva i nabavku goriva za službena vozila Doma zdravlja, što se po navodima VOICE, nastavilo i u narednim godinama.

Posebno se ističu nabavke koje se odnose na građevinske radove, održavanje puteva, revitalizaciju degradiranog prostora na katastarskoj parceli i nabavku kotlova, koja se pominje u ovoj godini.

Firma je u 2017. dobijala najviše tendera na raspisivanju nabavki od opštine Pećinci, Javnog komunalnog preduzeća i predškolskih ustanova, a potom od Doma zdravlja „Dragan Funduk“.

„Kada je u pitanju gorivo, posebno se ističe Javno komunalno preduzeće kao i nabavka predviđena za potrebe korišćenja Policijske stanice u Pećincima i gorivo za službena vozila Doma zdravlja. Na većini ovih tendera, Luki Komerc je bio jedini ponuđač. Ukupan iznos koji je Luki Komerc dobio na nabavkama 2017. je oko 51 milion dinara“, preneo je VOICE.

Luki Komerc je 2018. dobio 71 milion dinara na tenderima javnih nabavki za slične poslove kao i prethodne godine. Uz to, dobijali su nabavke kancelarijskog materijala za predškolske ustanove, Dom zdravlja „Dr Dragan Funduk“ i opštinu Pećinci.

U 2019. godini, Luki Komerc dobio je oko 81 milion a ono što je izdvojilo tu godinu od ostalih je nabavka za reklamni materijal Turističke organizacije Pećinci.

U prvim mesecima ove godine Luki Komerc dobio je 65 miliona za iste nabavke.

„Kada je reč o ovoj godini, najviše tendera Luki komerc dobio je od opštine Pećinci, a potom i od Predškolske ustanove ‘Vlada Obradović-Kameni’. Takođe, veliki broj nabavki ova firma dobila je od JP Gradjevinsko zemljište projektovanje i putevi opštine Pećinci“, preneo je VOICE.

Luki komerc je 1989. godine osnovan kao trgovina, ali je firma u međuvremenu znatno razvila svoju delatnost. Osim supermarketa, preduzeće po mnogim mestima u Sremu drži salone bele tehnike, stovarišta gradjevinskog materijala i benzinske pumpe.

Poseduje i farmu koka nosilja i svinja, bavi se proizvodnjom robe široke potrošnje, kora, pakovanja, trikotaže, a ima i sopstvenu auto-školu, rent a car, sportsko-rekreativni centar i štampariju.

Istraživački tim VOICE kontaktirao je Živorada Pantića, ali on nije želeo da razgovara na tu temu.

Podeli
Updated: новембар 6, 2020 — 9:18 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Od tih 72 miliona, njemu je otišlo samo 2 a od ukupne sume još samo 3!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *