SNS se uplašio: Pink pravi kontra-emisiju Utisku nedelje

Televizija Pink uskoro pokreće politički tok šou koji će se emitovati nedeljom uveče u udarnom terminu.

To nam je potvrdio i vlasnik Pinka Željko Mitrović, ali nam nije dao više informacija o konceptu emisije, poručivši da će javnost biti upoznata sa svim detaljima u utorak. Interesantno je da će taj tok šou biti emitovan u isto vreme kada na kanalu Nova S bude išao Utisak nedelje.

Autorku Utiska, Olju Bećković, to nimalo ne iznenađuje.

– Ne bi me iznenadilo da u istom terminu i Prva i O2 pokrenu politički tok šou. Mene to niti iznenađuje, niti dotiče – ističe Bećković za Danas, podsećajući da je svojevremeno, tokom emitovanja Utiska nedelje, na Pinku išla Teška reč koju je vodio Dragan J. Vučićević.

Loading...

– Kako je ukinut Utisak, tako je i Teška reč prestala da se emituje – naglašava Bećković.

Autor Teške reči nije ni krio da je emisija pokrenuta kako bi pokušala da poljulja rejtnig kultne emisije Olje Bećković. „Teška reč, emisija koja će vas ostaviti bez Utiska nedelje“, napisao je Vučićević 15. novembra 2012. na svom Tviter nalogu.

Na tribini FPN aprila 2014. Bećković je pričala o perfidnim pritiscima na medije.

– Evo primera – najavu za emisiju Teška reč koja se emituje na Pinku sa kliznim terminom, videćete tek kada objavimo ko su gosti u Utisku. Pa ako su, na primer, Čović i Vujošević, za koju se zna da će biti veoma gledana, onda saznamo da će u Teškoj reči gostovati Kristijan Golubović. Kako je moguće da autor te emisije rejting na svom Tviter nalogu objavljuje odmah po njenom završetku – navela je tada Bećković, dodajući da problem ne vidi samo u načinu na koji se vodi i uređuje emisija, već prvenstveno u tome što se manipuliše rejtinzima po kojima je ta emisija navodno bila visoko kotirana.

Emisija Utisak nedelje prestala je da se emituje 2014. godine. Tadašnji B92 saopštio je krajem septembra da se emisija „odlaže do daljnjeg“, jer nije postignut dogovor između menadžmenta televizije i Olje Bećković. Međutim, Bećković je to oštro demantovala, navodeći da Utisak nije odložen, već ukinut, i da ona nije odbila dogovor, već ultimatum. Autorka je odbila da se emisija emituje na Info kanalu B92, ističući da nije bilo nikakvih pregovora, već da je bila ucenjena da prihvati tu odluku, na koju nije pristala.

– To se ne može smatrati poslovnom odlukom rukovodstva, već političkim nalogom – rekla je tada Bećković.

Osim Utiska nedelje, Pink je napravio i pandan emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, emisiju „Kontravizija“, koju vodi Lav Pajkić.

Izvor: Danas

Podeli
Updated: 15 марта, 2019 — 11:16 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.