SNS SPRDNJA: Srbija dobija direktora za metro koji ni ne postoji!

Grad Beograd raspisao je javni konkurs za izbor direktora četiri javna preduzeća. Otvorena su mesta za čelnike JP „Hipodrom“, JKP „Infostan tehnologije“, GSP „Beograd“, kao i novoosnovanog preduzeća „Beogradski metro i voz“.

Uslovi za dobijanje pozicija prvog čoveka nekog od ovih preduzeća uključuju najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima na kojima se zahteva visoko obrazovanje koje je navedeno kao potrebno za svako od ovih radnih mesta, kao i najmanje tri godine iskustva na poslovima koji su u nekoj vezi sa poslovima javnog preduzeća za koje se konkuriše.

Osoba koja želi da konkuriše za bilo koju od četiri navedene pozicije ne sme da bude član organa političke stranke ili joj mora biti određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke.

Da konkurišu nemaju pravo osobe koje su bile osuđivane na kaznu zatvora od najmanje šest meseci, kao ni oni kojima su izrečene mere bezbednosti u skladu sa zakonom kojim se uređuju krivična dela, a u koje spadaju „obavezno psihijatrijsko lečenje na slobodi, obavezno lečenje narkomana, obavezno lečenje alkoholičara i zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti“.

Loading...

Svako od ova četiri preduzeća na svom čelu trenutno ima osobu koja je vršilac dužnosti direktora. V.D. direktor može da vrši dužnost šest meseci – plus eventualno još tri meseca – a državni organ koji ga postavlja mora u roku od 30 dana da raspiše konkurs za tu poziciju. Nakon toga položaj ostaje upražnjen dok se ne popuni na konkursu.

Na čelu „Infostana“ je Strahinja Danilović, prvi čovek GSP „Beograd“ je Radiša Momčilović, v.d. direktor „Beogradskog metroa i voza“ je Stanko Kantar, dok je na čelu „Hipodroma“ Veljko Rosić.

Podeli
Updated: 24 маја, 2019 — 5:20 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.