SNS vlast počela da privatizuje i škole!

Ova vlast je počela da privatizuje i škole! I to ispod žita i u sred praznika.

Ministarstvo prosvete objavilo je prodaju Visoke strukovne škole za preduzetništvo, obrazovne akreditovane institucije, pa će i ova škola na atraktivnoj lokaciji u Majke Jevrosime postati novogodišnji poklon nekom investitoru bliskom vlasti.

Oglas za prodaju škole objavljen je 25.12.2021. u Večernjim novostima, a da apsurd bude još veći, prodaja je zakazana već za 03. januar, samo osam dana kasnije i u vreme kada niko, ni u Srbiji ni u svetu, ne radi.

Cena po kojoj se ova škola nudi je samo milion dinara, ili nešto manje od 10.000 evra, te je jasno da se ova akreditovana institucija nudi na rasprodaji, poznatom kupcu. Škola zakupljuje prostor grada Beograda u Majke Jevrosime na osnovu ugovora o zakupu zaključenog na sedam godina po uslovima koji su znatno povoljniji od tržišnih.

Začin celoj ovoj priči daje dr. Vladimir Marinković, potpredsednik Skupštine Srbije i funkcioner vladajućeg SNS-a, koji je i istaknuti profesor ove obrazovne ustanove. Sigurno je o rasprodaji ove instituciji dobro obavešten, ali njegov protest nećemo čuti.

Jedini način da se stane na put ovakvom degradiranju ustanova i njihovoj rasprodaji je da se 3. aprila izađe na izbore i smeni ova vlast.

Izvor: SSP

Podeli
Updated: јануар 1, 2022 — 2:44 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *