Šolc bio na žurci na kojoj su devojke drogirane „drogom za silovanje“

Najmanje devet žena dobilo je drogu za silovanje na privatnoj zabavi kojoj su prisustvovali kancelar Olaf Šolc i poslanici, saopštila je njegova Socijaldemokratska partija (SPD)

Portparol SPD potvrdio je za Frans pres pisanje berlinskog lista Tagešpiegel. Berlinska policija saopštila je da istražuju navode o teškim telesnim povredama nakon što je 21-godišnja žena podnela prijavu nakon „letnje zabave jedne političke stranke“.

„Savetujem svim zainteresovanima da podnesu žalbu“, rekla je Katja Mast iz SPD-a.

Portparol SPD nije isključio mogućnost da još žena prijavi da im je podmetnuta droga za silovanje. SPD je u sredu uveče poslala mejl svima koji su bili pozvani na događaj u kojem osuđuje „monstruozan čin“ koji su „odmah prijavili parlamentarnoj policiji”.

Oko 1.000 ljudi pridružilo se kancelaru i poslanicima na tradicionalnoj letnjoj proslavi SPD-a uoči skupštinske pauze. „To je bio interni događaj. Mogli ste ući samo uz poziv“, rekao je portparol i doao da „i dalje ima mnogo neizvesnosti, policija istražuje“.

Berlinska policija navodi da se žena koja je podnela žalbu sutradan nije sećala zabave zbog čega je i otišla na lekarski pregled a onda i podnela žalbu. Žena je rekla policiji da je tokom događaja osetila mučninu i vrtoglavicu nakon što je konzumirala hranu i bezalkoholna pića.

Policija je saopštila da je do sada obaveštena o još četiri slučaja.

Droga za silovanje može da zbuni i omami žrtve i učini ih nesposobnim da se brane od napada.

.

Podeli
Updated: јул 10, 2022 — 2:35 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *