SOROŠ: Vučić zastupa našu politiku i srećan sam zbog toga!

Aleksandar Vučić je čovek po meri Soroša, potvrdio je i on u zajedničkom nastupu kada je izjavio da Vučić zastupa politiku za koju se i on zalaže, a to je integracija Srbije u EU i pomaganje ugroženim manjinskim zajednicama.

“Ja sam veoma srećan što danas možemo da se borimo za inkluziju Roma”, kaže na početku obraćanja Aleksandar Vučić.

Presednik SNS Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju u Berogradu Evropskog romskog instituta za umetnost i kulturu i Romskog obrazovnog fonda.

Neposredno pre obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sin Džorža Soroša, Aleksandar Soroš, se zahvalio predsedniku i Vladi Srbije naglašavajući da je Srbija primer dobre inkluzije Roma.

“Ja sam veoma srećan što danas možemo da se borimo za inkluziju Roma”, kaže na početku obraćanja picousti diktator.

Kako dalje navodi, danas se govorilo o ranjivosti, ali on ne želi to da pominje već potencijal koji imaju Romi.

“Romi danas predstavljaju najmlađe stanovništvo, tu imamo ogroman broj budućih umetnika, naučnika i radnika. Bez njih neće moći da se grade putevi, ali neće moći da rade ni umetničke institucije”, dodaje.

“Otvaranje Evropskog romskog instituta za umetnost i kulturu i Romskog obrazovnog fonda u Beogradu pokazuje koliko napora Srbija ulaže u očuvanje romskog jezika i kulture, kvalitetno obrazovanje mladih i veće učešće Roma u javnom životu, boreći se protiv diskriminacije i istovremeno poštujući društvenu jednakost i ljudska prava Roma.

Na ovaj način stvaramo bolju budućnost za sve građane, jer bolji život Roma znači i bolji život Srbije”, napisao je predsednik Vučić na svom Instagramu.

Izvor: Slavija info

Podeli
Updated: јун 16, 2021 — 9:10 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *