SPAJAJU SE „VEČERNJE NOVOSTI“ I „SRPSKI TELEGRAF“? Na pomolu medijska transfer bomba

Posle nedavne kupovine jedne od najtiražnijih dnevnih novina, koje uz „Politiku“ imaju najdužu tradiciju u Srbiji, postoji velika mogućnost da se „Večernje novosti“ spoje sa tabloidom „Srpski telegraf“.

Pre tačno mesec dana novi gazda „Novosti“ postao je Boban Rajić, vlasnik privrednog društva „Media 026 DOO“, koji se, kako je istakao, za kupovinu odlučio zbog potencijala da se ta medijska kuća „posle više godina poslovanja sa gubitkom, uz kvalitetan biznis plan, unapredi“.

Do tog trenutka javnosti je bila potpuno nepoznata kompanija iz mesta Vučak kod Smedereva, koja je prema javno dostupnim podacima na sajtu APR-a, osnovana pre manje od godinu dana, uz osnivački kapital od svega 100 dinara! Vest o prodaji „Novosti“ izazvala je burne reakcije, pa je već tada bilo jasno da ljudi biti otpuštani, da plate biti smanjivane i da je sudbina lista koji izlazi više od šest decenija potpuno neizvesna.

Loading...

Kako Direktno.rs saznaje, nađen je model koji će sačuvati u životu „Novosti“, ali još više afirmisati tabloid „Srpski telegraf“, pa je aktuelno spajanje dveju novina, koje će se zvati „Večernje novosti“. Uostalom, i jedni i drugi se nalaze u zgradi „Borbe“ na Trgu Nikole Pašića u Beogradu i dve redakcije deli samo nekoliko vrata, odnosno prostorija.

Podeli
Updated: 27 септембра, 2019 — 7:57 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.