Sramotno: SNS skuplja potpise u CRKVI

Simpatizeri i aktivisti Srpske napredne stranke su potpuno izgubili kompas, ali i osećaj za stid i sramotu. Jer, kako drugačije objasniti to što su naprednjaci bez imalo blama u čačanskom selu Zablaće skupljali potpise za predsedničke izbore – u domu crkve?!

Na Fejsbuk stranici „Dnevna doza prosečnog Čačanina“ osvanula je fotografija iz, kako se navodi, doma crkve u Zablaću, na kojoj se vidi da pripadnici SNS prikupljaju potpise za kandidaturu Aleksandra Vučića na predstojećim izborima, koji se održavaju 3. aprila.

Enterijer prostorije u kojoj se prikupljaju potpisi obiluje ikonama i crkvenim predmetima, pa su naprednjaci očigledno pomislili da nema ničeg normalnijeg i prirodnijeg nego skupljati potpise za izbore u crkvenim prostorijama.

Postavlja se pitanje zbog čega je paroh pomenute crkve dozvolio da su unutar crkvenog doma organizuje prikupljanje potpisa, što do sada nije viđeno na političkoj sceni i predstavlja skandal epskih namera? Izgleda da je crkva rezervisana samo za one koji podržavaju vlast, kao da nije dovoljno to što je SNS ušao u svaku sferu života ljudi, pa je sada preuzeo i religijsku.

Podsetimo, Predsedništvo Srpske napredne stranke je danas „donelo odluku“ da Aleksandar Vučić bude kandidat te stranke na predsedničkim izborima, a odmah nakon toga građani su preplavili i opštine i prostorije stranke da daju potpis. Režimski mediji su izveštavali da je reč o „spontanoj podršci“ Vučiću, i time po ko zna koji put izvređali inteligenciju građana.

Naprednjaci su tokom prikupljanja potpisa za parlamentarne izbore koristili kafane kao mesta okupljanja, ali niko nije ni pomislio da će SNS narušiti neutralnost crkve i organizovati skupljanje potpisa unutar crkvenog doma.

Podeli
Updated: март 7, 2022 — 9:28 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *