Srbija je predsoblje za probu kineskih vakcina (VIDEO)

Ružno će zvučati, ali oni (Srbija) nam dođu kao neko predsoblje koje će za nas isprobati vakcine prema kojima smo mi još uvek uzdržani – rekao je mađarski premijer Viktor Orban na pitanje zašto je Srbija dobila najveću količinu kineskih vakcina.

Time je konačno rekao šta on, ali i ostali Evropljani misle o njegovom „prijatelju“ Vučiću i Srbiji i vakcinaciji kineskim cepivima, gde očito služimo kao „pokusni kunići“.

Mađarski premijer je na pitanje zašto je Srbija dobila veću količinu kineskih vakcina od bilo koje druge evropske zemlje naveo da su Srbi zapravo oni koji će isprobati vakcinu za ostale zainteresovane.

Orban, za kojeg Vučić tvrdi da je veliki prijatelj Srbije, nedavno je izjavio da bi Budimpešta mogla da potpiše ugovor o kupovini kineske vakcine protiv koronavirusa i da je njegova zemlja pratila kako će proći vakcinacija u Srbiji.

On je rekao i da bi Mađarska mogla da vakciniše oko 1,7 miliona ljudi do marta, ako nabavi kinesku vakcinu, napominjući da će i sam izabrati kinesku vakcinu, jer njoj najviše veruje.

Inače, jedina vakcina koja nije odobrena na evropskom tržištu jeste upravo kineska. Srbija je prva, i za sada jedina, evropska država u kojoj je kineska Sinofarmova vakcina odobrena za upotrebu.

Podeli
Updated: фебруар 3, 2021 — 8:34 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *