Srbija jedina na planeti ima MINISTARSTVO ZA DIJALOG i „AUTISTIČNOG PREDSEDNIKA“

Formiranje ministarstva za ljudska prava i društveni dijalog u novoj vladi, koji je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, može biti samo još jedna njegova manipulacija, a posle kritika koje su stigle na njegov račun iz Evropske unije.

Osnivanje takvog ministarstva će biti „forma bez suštine“, imajući u vidu da je Vučićeva vlast poslednjih osam godina paralisala gotovo sve nezavisne institucije, ugušila dijalog u Skupštini i medijima i kažnjavala drugačija mišljenja.

Obelodanjujući ime mandatara za sastav nove vlade, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti Ani Brnabić da bude formirano ministarstvo – za ljudska prava i društveni dijalog.

Ovakva inicijativa došla je neposredno nakon što je objavljen novi izveštaj Evropske komisije, u kome je iznet niz kritika na stanje demokratije u Srbiji.

U njemu je pomenut uzbunjivač Aleksandar Obradovića, koji je uhapšen nakon otkrivanja informacija o prodaji oružja po povlašćenim cenama iz Krušika, kritikovano nasilje nad novinarima i zabrinjavajuće stanje u borbi protiv korupcije, ali konstatovana ubedljiva nadmoć SNS u Skupštini, u kojoj nema istinske opozicije.

Čupić: Vučić radi sve suprotno od dijaloga

Da lider SNS ima nameru da se formiranjem ministarstva “opere” kod EU, smatra i Čedomir Čupić, profesor na FPN.

“On želi pred EU da se legitimiše kao čovek koji je spreman da ima ministarstvo za ljudska prava i društveni dijalog, a unutar Srbije radi sve suprotno ljudskim pravima i dijalogu. Dovoljno je reći da su ga lideri opozicije zvali na duel, ali on to nije prihvatio. Ovo je samo iznuđena situacija posle izveštaja EU, da on pokaže da kako je spreman da neke stvari promeni”.

On dodaje da će i taj dijalog sa opozicijom ličiti na onaj na Fakultetu političkih nauka, koji “ni na šta nije ličio”.

“Samo sa njim lično može da se vodi dijalog. Onaj na koje on bude slao sluge i poslušnike nema nikakve šanse”, ističe Čupić.

Kao i mnogo puta do sada, ovo ministarstvo će poslužiti da se udomi klasa političara pred penziju koja ništa drugo u životu nije radila, osim što je ceo radi vek provela o trošku poreskih obveznika.

Sociolozi će sigurno proučavati ovaj fenomen ministarstva koje služi za dijalog, a o pravom dijalogu, neki drugi put u nekim sasvim dugim okolnostima.

Podeli
Updated: октобар 31, 2020 — 5:49 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *