Staša iz SNS preti tužbom: Master mi je zanimanje, a ne obrazovanje

Poslanica Srpske napredne stranke Staša Stojanović najavila je na Tviteru tužbu protiv televizije N1 zbog, kako je navela, članka u kojem piše da je slagala o svom obrazovanju i navela da joj je „master zanimanje, a ne obrazovanje“.

„N1 je danas stavio članak koji su svi preneli, a u njemu stoji da sam potvrdila da sam slagala?! Podsetiću ljude da sam u odeljku zanimanje stavila Master inventivnog menadžmenta, a ne obrazovanje! Obrazovanje mi je diplomirani inženjer menadžmenta!!! Zanimanje i obrazovanje nisu isto! Sledi tužba!“, napisala je Stojanović na Tviteru, aludirajući na saopštenje Demokratske stranke u kojem se traži da Stojanović vrati mandat jer se na izbornoj listi predstavila kao master inženjer, što je viši stepen stručne spreme od one koju ima.

Podsetimo, predsednik Resornog odbora za obrazovanje Demokratske stranke Goran Radojev pozabavio se biografijom nove poslanice Srpske napredne stranke Staše Stojanović i utvrdio da je obmanula navodima da je završila master studije na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Stojanović je pokušavajući sebe da predstavi u najboljem mogućem svetlu napisala i da je maturski rad po završetku srednje škole položila ocenom 10, a Radojev je od SNS poslanice zatražio „da vrati poslanički mandat zbog lažnog predstavljanja“.

„Posle provere bibliotečkog fonda Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, utvrdili smo da se u njihovoj bazi nalazi samo njen diplomski rad, ali ne i master, koji još nije završila. Staša Stojanović je i sama na društvenim mrežama podelila da je sada pri kraju master studija, te potvrdila da je slagala sve birače koji su dali glas njoj i listi Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, navela je DS u saopštenju.

Na ovo je novoizabrana poslanice SNS odgovorila:

„Na poslaničkoj listi pišu trenutna zanimanja, ja sam još na masteru investicionog menadžmenta te sam stavila kako jeste. Neko je stavio penzioner, sportista, novinar… Molim ljude da ne prave teorije zavere i ne izmišljaju. Mogla sam staviti i “državni službenik” da sam htela“, napisala je Stojanović na Tviteru, a sada je navela da nije ni tvrdila da je „master“ po obrazovnom nivou, već da joj je „master“ zanimanje.

Podeli
Updated: август 6, 2022 — 12:26 pm

3 Comments

Add a Comment
  1. Glupe li guske master je akademsko zvanje a ne zamimanje.

  2. Tu ces da pobedis ,samo se zameraj novinarima

  3. Ova i slična plastificirana ološ guraju Srbiju u brzu propast.Kladim se da oma masterka ujutru čim se probudi poljubi peglu; Usta su joj kao čarapin početak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *