Stefanović: Zahvaljujući profesionalnoj policiji, živimo u bezbednoj i stabilnoj državi

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da zahvaljujući „ogromnom radu profesionalaca iz policije, živimo u bezbednoj i stabilnoj državi“.

Stefanović je na Kalemegdanu, gde je povodom Dana policije obišao taktičko-tehnički zbor, naveo da je jedan od ključnih zadataka MUP-a približivanje rada policije građanima.

„Trudimo se da kroz svakodnevni rad, patrolne delatnosti, predavanja za decu u školama i druge aktivnosti zaista budemo bliži svakom građaninu, kako bi građani shvatili da su policajci tu zbog njih, da brinu o njima i zaštite ih, i da su uz svoj narod u svakom trenutku“, naveo je Stefanović a preneo MUP.

Loading...

Građani su tokom manifestacije na Kalemegdanu imali prilike da se upoznaju sa opremom i vozilima koje policija koristi kao i sa metodama rada kriminalističke policije dok je nebom iznad tog dela Beograda preletao balon cepelin sa zastavama Srbije i MUP-a.

Na Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije, koji se obeležavaju danas, položeni su venci na više lokacija u Beogradu, a u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) obeležena je slava tog ministarstva, Svete Trojice, saopštilo je to Ministarstvo.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović položio je venac na spomen-obeležje u znak sećanja na pripradnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su izgubili živote na dužnosti, državni sekretar MUP-a Milosav Miličković položio je venac na spomen-ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću. Venac je položen i na spomen obeležje na Čukur česmi.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 15. jun 1862. godine, kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Izvor: Danas

Podeli
Updated: 16 јуна, 2019 — 8:20 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.