Stefanovićev kum bio deo Belivukove ekipe

Nebojša Stefanović i kum Aleksandar Papić

Biznismen iz Beograda Aleksandar Papić, inače kum bivšeg ministra unutrašnjih poslova, sadašnjeg ministra odbrane Nebojše Stefanovića, opet je pušten niz vodu, što još jednom potvrđuje da odnosi između Stefanovića i Vučića nisu dobri.

Režimski mediji sada su Papića povezali i sa Veljom Nevoljom, i javnosti ga predstavili kao njegovog „zaštitnika koji je dolazio u Veljin bunker u Humskoj“.

Koliko su odnosi između Stefanovića i Vučića loši jasno je odavno, međutim, kada mediji bliski režimu napadaju nekoga, u ovom slučaju Papića, jasno je kakva poruka se šalje i kome. Isto je i sa saslušavanjem i hapšenjima u MUP-u, sa otkrivanjem svih poslova koje je obavljala nekada državna sekretarka i jedna od glavnih karika u MUP-u Dijana Hrkalović…

FOTO: Printscreen

Kada režimski tabloidi posvete naslovnu stranu ili nekoliko tekstova nekome, potpuno je jasno šta je u pitanju. Tako se u „neobranom grožđu“, doduše od pre godinu dana našao i biznismen Aleksandar Papić, koji je nekada bio na skoro svakoj fotografiji sa ministrom Stefanovićem i vrlo blizak sa mnogima iz Srpske napredne stranke.

Prva opomena Papiću, a samim tim i Stefanoviću bila je naslovna strana Ekspresa, objavljena u januaru prošle godine sa naslovom „Aleksandar Papić, siva eminencija – ko je ovaj čovek“?

Onda se situacija malo smirila, pa je Papić iskoristio takođe tabloid blizak režimu kako bi javnosti rekao da je on „sve suprotno od Đilasa“. Verovatno je tim intervjuom kupio malo vremena, pa ga niko nije dirao, ali, onda je opet odlučeno da se sve vezano za njega, što se verovatno i godinama zna obelodani, i to preko tabloida.

Papić je očigledno bio dobar režimu dok im je koristio za ko zna koje sve šeme i kombinacije, a onda je lagano pušten niz vodu, o čemu svedoči objavljeni tekst.

– Kontroverzni biznismen, blizak rođak Gorana Papića, pružao zaštitu organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, a dubina njihovog odnosa je nešto što treba ispitati. Veljko Belivuk kao Velja Nevolja, kome je u subotu određen pritvor zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je ubijala, švercovala drogu i reketirala, imao je leđa i zaštitu i od Aleksandra Papića. Papić je čovek koji godinama važi za moćnika i nekoga ko je praktično iz senke pomagao Belivuku, redovno su se konsultovali u zajedničkim prljavim poslovima – navodi se u tekstu i dodaje da tome u prilog svedoče i brojni snimci sa sigurnosnih kamera sa stadiona FK Partizan u Humskoj, na kojima je zabeleženo kako ulazi u Belivukove prostorije.

Oni su naveli i detalje da je Papić „više puta urgirao da se Belivukovi ljudi hapšeni u policijskim akcijama, puste na slobodu“, ali i da je netransparentno i potpuno nejasno poreklo njegove imovine, iako je on u intervjuu drugom tabloidu 10. januara posebno istakao „da su njegovi poslovi apsolutno zakoniti i transparentni, za razliku od Đilasovih“.

Brzo se stvari u Srbiji menjaju…

Podeli
Updated: фебруар 14, 2021 — 5:47 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. „Brzo se stvari u Srbiji menjaju“ – ali ne u smislu nekog poboljšanja, nego samo u „promeni stanja“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *