STIŽE PANIKA! Naredna tri dana nećete moći da živite od Vučićevih medija!

Režimski mediji dobili su nalog da u naredna tri dana održavaju tenziju u javnosti pod pretnjom početka rata sa Kosovom, potvrdili su nam izvori iz više medija.
Nakon što je Kosovo danas usvojilo zakon o dijalogu sa Beogradom čiji je jedini mogući ishod priznanje nezavisnosti, najpre se javnosti obratio direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić dramatičnom monolog-konferenzijom za novinare.

Zatim su mediji pod kontrolom SNS-a počeli da najavljuju da je Kosovo objavilo rat Srbiji, što je najpre uradio Kurir. Tome su se ubrzo pridružili i ostali naprednjački mediji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je sa sutra u 8:30 sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, saznaje Prva televizija. Kako se navodi, analitičari usvajanje platforme o dijalogu komentarišu kao neformalnu objavu rata, piše Kurir.

Loading...

Kosovski parlament usvojio je većinom glasova Platformu za dijalog o kako se navodi, konačnom, inkluzivnom i pravno obavezujućem sporazumu za normalizaciju odnosa Beogada i Prištine.

Đurić: Jasna poruka Prištine da je kraj dijaloga Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je su Albanci definitvno pokazali da oni ne žele dijalog.

“Usvajanjem platforme, u kojoj se između ostalog kaže, da jedini mogući ishod dijaloga sa Beogradom može da bude priznanje tzv. nezavisnosti Kosova, u kojoj se kaže da jedino moguće rešenje može da bude ono definisano već postojećim tzv. ustavom Kosova, ne tretirajući nijednom rečenicom prava i položaj Srba i drugih nealabanaca na Kosovu, zatim propisivanjem i definisanjem obaveze da se Srbiji nametne ratna šteta, plaćanje ratne odštetem valjda za desetine hiljada spaljenih naših domova, hiljade proteranih i ubijenih naših suradnika”, rekao je Đurić.

On je dodao da je na ovaj način Priština jasno poslala poruku celom svetu da je za nju kraj dijaloga.

“Najpre nesporvođenjem odluke o ZSO, zatim su usvojili anticivizalzijske takse, a ovim poslednjim ekserom i činom poslalali jasnu poruku da je ovo za njih kraj dijaloga. Predsednik Vučić je mesecima unazad upozoravao da ukoliko se usvoji ovakva platforma to će značiti potpuni kraj dijaloga. Sada kada je ova platforma protiv mira, dijaloga i budućnosti usvojena, jedini odgovor tih ljudi je ćutanje”, dodao je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je dodao da će Srbija znati da na pravi način odgovori na izazov koji je pred nju postavljen.

“Nećemo prenagliti, ali Srbija će znati da zaštiti svoje interese. Videli smo da Albanci definitvno ne žele dijalog”, zaključio je Đurić.

Izvor: Nezavisni

Podeli
Updated: 7 марта, 2019 — 8:18 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.