STRAH U SNSu: Brnabić – Izmenićemo zakon do četvrtka, onako kako Vučić kaže!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Nišu da se nada da će Zakon o eksproprijaciji biti izmenjen do redovne sednice Vlade u četvrtak, u skladu sa primedbama građana i onim što je „naložio predsednik Aleksandar Vučić“.

Brnabić je rekala i da na izmenama Zakona o eksproprijaciji radi Ministarstvo finansija.

Prema njenim rečima, svakako je važno da razgovaraju sa Nacionalnim konventom i sa „svima ostalima koji su imali komentare i zamerke na zakon“.

„Nadamo se da će onda ljudi biti mnogo sigurniji i bezbedniji, ali i da još jednom vide da taj zakon apsolutno nema nikakve veze ni sa projektom Rio Tinta, ni sa bilo kojim drugim pojedinačnim projektom, već ima veze isključivo sa efikasnom realizacijom javnih kapitalnih investicija, pre svega u puteve i železničku infrastrukturu“, istakla je Brnabić.

Premijerka i ministarka za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja u Nišu su razgovarale sa predstavnicima Krovne organizacije mladih o izmenama Zakona o mladima i Zakona o volontiranju, kao i o prioriteti mladih za novu Nacionalnu strategiju za mlade.

Brnabić i minstarka za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević su u Naučno tehnološkom parku prisustvovale skupu „Dijalog sa mladima“, u organizaciji Krovne organizacije mladih.

Ona je rekla da je reč o izuzetno važnim zakonima za položaj mladih i njihovo zapošljavanje. Prema njenim rečima, procenat nezaposlenih mladih je i dalje visok, iako kontinuirano pada.

„Nezaposlenost mladih je 23 odsto i mi nismo zadovoljni sa tim, iako je nekada bila i preko 51 odsto“, izjavila je Brnabić.

Prema njenim rečima, mladi su tokom današnjeg dijaloga imali najviše primedbi na Zakon o mladima. Premijerka nije navela na šta su se njihove primedbe odnosile.

Podeli
Updated: децембар 8, 2021 — 11:51 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *