Strani investitor narod predstavio kao „ROBOVE“ a sebe kao GOSPODARA

„Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najoštrije osuđuju skandalozno i neprimereno ponašanje direktora belgijske kompanije Metech iz Smedereva Valtera Knabea i zahtevaju da se zbog ispoljavanja „kolonijalnog rasizma“ odmah izvini srpskim radnicima i da kao „persona non grata“ napusti Srbiju“, navodi se u saopštenju sindikata „Sloga“.

U njihovom obraćanju javnosti, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

„Valter Knabe je na društvenim mrežama ilustrovanom fotografijom ispoljio krajnje neprihvatljiv i bizaran odnos njegovog viđenja belgijskog i srpskog naroda, predstavljajući srpske radnike kao koloniju Štrumfova, a belgijske kao kolonijalne inperatore, uz natpis „When Serbs and and Belgium’s work together“, što znači „kad Srbi i Belgijanci rade zajedno“.

Skandalozna objava Valtera Knabea, direktora iz Belgije FOTO: Printscreen

Posebno smo ogorčeni što je od strane Privredne komore Požarevca proglašen za regionalnog poslovnog lidera za 2020. godinu, i to za godinu u kojoj je belgijski kralj Filip izrazio „duboko žaljenje“ narodu Demokratske republike Kongo zbog zlostavljanja i nedela u periodu od 19. veka do 1960. godine, kada je Kraljevina Belgija kao kolonijalna sila kontrolisala centralno-afričku zemlju Kongo, pri čemu su milioni nedužnih Afrikanaca stradali kao robovi.

Direktor firme Metech prošle godine je u našoj zemlji nagrađen FOTO: Printscreen

Očigledno je da u nečijim glavama još uvek nije nestao duh rasizma i kolonijalizma, što mi kao sindikat ne možemo prećutati, niti ikada dozvoliti bilo kakvo ponižavanje srpskog radnika i poređenje sa kolonijom Štrumpfova, lenjih stvorenja bez inteligencije, cinično kako je to uradio direktor Meteksa Valter Knabe.

O ovome ćemo obavestiti ambasadora kraljevine Belgije, Svetsku federaciju sindikata WFTU, Evropsku levicu i socijademokratske partije u Evropskom parlamentu i zamoliti ih da o ovom skandalu sazna celokupna domaća, evropska i belgijska javnost, kao i sam kralj Filip“, zaključuje se u saopštenju Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: јун 20, 2021 — 7:44 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *