STRUKA TEŠKA 300.000.000 MILIONA – A TI SIROTINJO ZOVI DA TI VUČIĆ DA 100 EURA

Firme bliske Bojanu Kisiću, suprugu ministarke pravde Nele Kuburović i bratu dr. Darije Kisić dobile su 27 ugovora sa javnim preduzećima i ministarstvima u vrednosti od preko 300.000.000 dinara.

Pre epidemije korona virusa ime dr. Darije Kisić bilo je poznato samo u medicinskim krugovima. Početkom Marta meseca , Darija Kisić postaje redovna gošća na svim jačim televizijskim kanalima, gledamo je svakoga dana na RTS-u od 15:00h i ona za kratko vreme ulazi u sve Srpske domove.

Dr. Darija Kisić ubrzo dobija veliku naklonost svih medija, ali i običnih grašana, a sve zahvaljujući staloženosti sa kojom ona govori o korona virusu. Tabloidi ubrzo počinju da objavljuju priče o njenom dobrom izgledu, a to se velikom brzinom širi i po društvenim mrežama.

Tako dr. Darija Kisić, takozvana „struka“, a po nama „režimska struka“ , za kratko vreme postaje poznata, a ne bi bilo čudo da u bliskoj budućnosti bude i novo lice SNS-a ili neke slične stranke koja će biti bliska SNS-u.

I tako je posle nekog vreme javnost saznala , da dr.Darija Kisić ima brata Bojana, koji je oženjen ministarkom pravde Nelom Kuburović, članicom predsedništva vladajuće Srpske napredne stranke… šta… iznenađeni ste ?

Međutim ono što je javnosti promaklo jeste to da je firma bliska Bojanu Kisiću potpisla nekoliko unosnih ugovora sa javnim preduzećima i ministarstvima, uključujući i 3.000.000 miliona eura vredan ugovor o održavanju integrisanog zdravstnog centra.

Istraživanja BIRN-a su pokazala da je firma NITES grupe čiji je direktor Bojan Kisić , od 2013 godine. do sada potpisala preko 300.000.000 miliona dinara, vredne ugovore , samo u Srbiji sa državnim firmama i ministarstvima.

Samo u Aprilu 2020 godine. NITES je sklopio nekoliko ugovora sa ministarstvo zdravlja Srbije , koja su vredna 3.200.000 eura.

Dr. Darija Kisić nije odgovorila na pitanja novinara vezana za milionske ugovore njenog brata Bojana Kisića, ona je samo u pisanoj formi odgovorila , da njen brat nije zadužen za COVID -19 informacioni sistem, ma šta joj to značilo.

Novinari su onda ista pitanja postavili i snaji Dr. Darije Kisić, tj. ministarki Neli Kuburović, ona je negirala da je na bilo koji način povezana sa firmama njenog supruga Bojana Kisića i odbila dalje komentarisanje na tu temu.

Ni nakoji način nisam povezana sa firmom u kojoj radi Bojan Kisić, niti sam u mogućnosti da utičem na poslovanje jedne multinacionalne kompanije.

„Na kraju krajeva naša zemlja ima jednu od najrazvijenijih agencija za prevenciju korupcije – koja je nezavisno telo i koja je jedina nadležna da li negde postoji sukob interesa ili ne“ rekla je ministarka pravde Nela Kuburović.

I tako dok neki zgrću milione eura, bogate se i šire svoje političke veze i svoje imperije, građani jedva spajaju kraj sa krajem i pitaju… kada će biti onih 100 eura koje je obećao Vučić, zna li se nešto ?

Podeli
Updated: 6 маја, 2020 — 12:09 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *