Studentski dosije Nebojše Stefanovića je falsifikat

Savez za Srbiju (SzS) saopštio je da izjava akademika Ljubiše Rakića, predsednika Saveta Univerziteta Megatrend, i predočena navodna dokumenta, „predstavljaju novi falsifikat, ali i sramotu za Srpsku akdemiju nauka i umetnosti“.

„Pozivamo portparola Megatrenda gospodina Rakića da objasni građanima kako je firma iz Engleske, koja nije registrovana za obrazovnu delatnost, mogla da organizuje nastavu u Srbiji i izdaje diplome. Na kom jeziku su držana predavanja, kako se zovu ti fantomski profesori iz Nemačke, Francuske i Engleske koji su provodili semestre u Beogradu, predajući i ispitujući studente“, navodi se u saopštenju.

SzS pita kako je moguće da „Megatrend International“, koji je funkcionisao od 1990. do 2004. sa sedištem u Londonu, nije ostvario niti jednu funtu platnog prometa, iako je na njemu studiralo najmanje 1.054 studenata.

„Ako je ovo inostrano privredno društvo imalo dozvolu za rad u Srbiji, zašto ovde nisu ostvarili prihode za ovih 14 godina i zašto nisu oni platili troškove zakupa Sava centra? Šta znači da je račun o zakupu sale Sava centra iz novembra 1996. godine ispostavljen na ‘Megatrend 11000 Beograd’, a da je rukom na priznanici iznad dodato ‘Poslovna škola’? O kakvoj ‘poslovnoj školi’ se radi, pošto očigledno nije u pitanju ‘Megatrend International?“, upitao je SzS u saopštenju.

Loading...

U saopštenju je postavljeno i pitanje „kako je nastava u Sava centru vođena po ugovoru o saradnji sa ovim privrednim društvom iz Velike Britanije kada ono tamo nije registrovano za obrazovnu delatnost“.

„Kako je moguće da tadašnje savezno ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom odobrava rada stranih obrazovnih institucija u Srbiji koje pritom uopšte nisu obrazovne institucije? Zašto nisu pokazani Stefanovićev studentski indeks i diploma“, pita SzS.

SzS u saopštenju zaključuje da tužilaštvo, osim protiv Nebojše Stefanovića, treba da pokrene postupak i protiv „svih onih koji su ove malverzacije osmislili i realizovali“.

Univerzitet Megatrend pokazao je u četvrtak agenciji Tanjug studentski dosije ministra Stefanovića.

Podeli
Updated: 21 јула, 2019 — 2:52 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.