Sud potvrdio: Na snimku nesreće SU ISEČENA dva ključna minuta materijala

U Osnovnom sudu u Nišu danas je nastavljeno suđenje Dejanu Stanojeviću, vozaču direktora „Koridora Srbije“ i funkcionera SNS Zorana Babića, koji je 31. januara prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi u Doljevcu, kada se službenim automobil zakucao u drugo vozilo, u kom je poginula Stanika Gligorijević (52).

Na današnjem ročištu saslušan je jedan veštak sudske medicine i pregledani su snimci nesreće.

Portal Nova.rs saznaje da je sud konstatovao da na zvaničnom snimku fale ključna dva minuta.

Naredno ročište zakazano je za 21. oktobar 2020. godine

Stanojević se na prvom ročištu, održanom 22. novembra, izjasnio da delimično priznaje odgovornost jer je brzo vozio, ali i da je nesreća nastala i zbog posledica i posledica poledice, klizavog kolovoza i smanjene vidljivosti usled magle.

Do nesreće je došlo, kako se navodi u optužnici, kada je Stanojević, upravljajući “škodom superb” pri brzini od 93 kilometra na čas udario u “opel astru” koja je bila zaustavljena zbog plaćanja putarine, usled čega se ona odbila i udarili u zadnji deo “folksvagen pasata” koji je napuštao rampu.

Podsećanja radi, Stanika Grigorijević poginula je 31. januara 2019. godine, na naplatnoj rampi Doljevac, na čije je vozilo, koje je stajalo u redu za naplatu putarine, naletela službena “škoda”, u kojoj se nalazio v. d. direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić.

Ovaj slučaj od samog početka obavijen je velom misterije, počevši od toga ko se nalazio za volanom “škode”, zašto su snimci sa nadzornih kamera sa mesta nesreće polovični, do toga da je pre samo nekoliko dana naplatna rampa sravnjena sa zemljom.

Podeli
Updated: јул 21, 2020 — 5:58 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *