SUD PRESUDIO! ŽELJKO MITROVIĆ MORA DA PLATI KAZNU 200,000 ZBOG LAŽI

Prvi osnovni sud u Beogradu presudio je da je Željko Mitrović, vlasnik TV Pink, kriv za uvrede koje je u jednom od svojih “otvorenih pisama” izneo na račun Dragana Đilasa i naložio mu da lideru stranke Slobode i pravde (SSP) isplati 200.000 dinara, saopštila je ta stranka.

“Mitrović je u oktobru 2017. godine u otvorenom pismu, njegovoj omiljenoj formi, naslovljenom sa ‘Dragi Điki’, izneo niz laži, tvrdeći da je Đilas ‘pljačkao grad i državu, svaku familiju i pojedinca ponaosob, nameštao tendere i krao građane na izgradnji mostova’, i to emitovao puna tri dana u raznim terminima na svojoj televiziji”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je sud te navode, kao i navode da je Đilas “hapsio lekare”, ocenio kao netačne i uvredljive i presudio Mitroviću da plati 200.000 dinara.

Đilas je izjavio da je ovo već treći sudski postupak protiv Željka Mitrovića koji je dobio, ali da to nije sprečilo vlasnika TV Pink da nastavi sa, kako je rekao, iznošenjem neistina i uvreda.

Loading...

“On plati hiljadu-dve evra i nastavi da i dalje o meni laže milione građana. Podnosiću i ubuduće tužbe, ali javno postavljam pitanje da li su kazne koje sud određuje adekvatne kad se vidi da nemaju nikakav uticaj i da se iste stvari ponavljaju. Ista je situacija i sa lažima koje izgovaraju Vučići, Vesići, Informeri i Srpski telegrafi…Svi plate ove, za njih simbolične iznose, i nastave sa lažima. Pitanje je dokle”, izjavio je Đilas.

Kazao je i da će novac od odštete, kao i svaki put do sada, uplatiti u humanitarne svrhe

Podeli
Updated: 24 августа, 2019 — 6:47 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.