Sud zabranio Vučićeviću da u Informeru piše laži

„Viši sud u Beogradu je zabranio Draganu J. Vučičeviću da u dnevnim novinama Informer objavljuje laži kojima se Dragan Đilas označava kao osoba koja na bilo koji način planira, priželjkuje ili poziva na ubistvo Aleksandra Vučića“, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

– Informeru i Vučićeviću se zabranjuje da objavljuju i neistine kojima se Đilas na bilo koji način dovodi u vezu sa licima koje planiraju, priželjkuju ili pozivaju na Vučićevo ubistvo. Ista mera zabrane izrečena je i za portal Informer.rs i odgovornu urednicu Sanju Ćurčić – navodi SSP.

Rešenje Višeg suda u Beogradu

Iz ove stranke poručuju da će Informer, ako postupi protivno odluci suda, biti novčano kažnjen.

– Na osnovu prigovora Dragana Đilasa Viši sud u Beogradu danas je preinačio prethodno rešenje od 13. jula 2020. godine, izrekao meru zabrane i odredio sudske penale u iznosu od 100.000 dinara za svaku narednu laž kojom bi dnevni list Informer i portal informer.rs, prekršili sudsku zabranu – navodi Stranka slobode i pravde i zaključuje:

– Na ovaj način još jednom je potvrđeno da Informer nije releventan izvor informisanja, već Vučićeva propagandna alatka koja služi da se vređaju i neosnovano optuže svih protivnika režima.

Podeli
Updated: јул 16, 2020 — 8:41 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *