SVEŠTENIK NENAD ILIĆ: Dati Vučiću Orden Svetog Save je sramota

Povodom odluke Svetog arhijerejskog sinoda da najvišim priznanjem SPC – Ordenom Svetog Save Prvog reda nagradi Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, oglasio se i sveštenik, reditelj i pisac Nenad Ilić, danas starešina Hrama Svetog Nikole u Amsterdamu

– Nisam znao šta da kažem na ovo, a hteo sam sa prijateljima da popričam, da čujem šta ko misli. Sad mi tek pada na pamet neki iole suvisli zaključak. Posle ovako očigledno negativnih reakcija

– Pošto se radi o crkvenom ordenu, mislim da svi vernici koji su protiv ovoga, treba sutra u crkvama da ulože odlučan protest kod svojih sveštenika i insistiraju da se neslaganje sa odlukom prosledi Sinodu i Patrijarhu.

Crkvena javnost ima i pravo i obavezu da reaguje kad misli da je to važno. Osim toga potrebno je svedočiti dostojanstvo verujućih i Crkve u celini zbog toga što će se mnogi slabiji u veri nepotrebno sablazniti svim ovim – napisao je na svom „Fejsbuku“ sveštenik Ilić.
Kako Direktno.rs saznaje Milo Lompar, srpski istoričar književnosti, filozof, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu i predsednik Zadužbine Miloša Crnjanskog i akademik i književnik Matija Bećković odbili su da održe govor u utorak na centralnoj proslavi SPC u Sava centru zbog dodele Ordena Svetog Save predsedniku Vučiću.

Loading...
Podeli
Updated: 6 октобра, 2019 — 4:38 pm

4 Comments

Add a Comment
  1. Nemogu da poverujem ocima svojim sta sam procitao. Koje usijane glave su mogle ovako nesto da donesu. Strasno sta se desava u SPC.Vatikan preuzeo sve,Jezuiti unistili SPC.

  2. попе ради свој посао и не мешај се у туђ треба тд распопити и да оамтиш од које памети си ти да паметујеш твојо највишој инстанци ти ти је заиста без памети опрости треба ширити љубав и вегу а хе мржњу и неверство поое знаш ти то јако добро

  3. Eto ko predstavlja pojedine parohije primer pop Ilić. Ja neznam dali sveštenici imaju sistemtske preglede. Čitajući tekst ovog bolesnika Nenada Ilića,mislim da sveštenici nemaju sistematski pregleda.Na žalost.Danas pojedinci jesu sve više drugo, no ono zaštoje rukopložen. Veliki pozdrav za oca Irineja,ostalo sveštenstvo.

  4. Citajuci komentare sticem utisak da zivim u zemlji dembeliji. Ovde je koriscenje mozga prinudni rad. Sramota da jedan covek koji se sprema da prizna Kosovo dobihe taj orden.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.