Tomin Radomir Nikolić platio gradskim novcem tri miliona za špijuniranje

Kragujevac je neposredno pre isteka mandata Radomira Nikolića, sklopio neobičan ugovor za „istražne usluge i usluge obezbeđenja“.

Radomir Nikolić, sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića i odlazeći gradonačelnik Kragujevca, izgleda da je rešio da se pozabavi „istražiteljskim radnjama“. A koga će ili šta da istražuje, i to za skoro tri miliona dinara iz naših džepova, ostaje samo da se nagađa, jer Nikolić to nije pojasnio.

Ovaj potez još je čudniji s obzirom na to da Nikolić broji poslednje dane u glavnoj gradskoj fotelji!

Burazerske kombinacije

Grad Kragujevac je, naime, mesec pred istek Nikolićevog mandata potpisao ugovor s firmama iz Beograda i Kragujevca za usluge fizičko-tehničkog obezbeđenja. I to možda i ne bi bilo toliko čudno da u specifikaciji javne nabavke, koja je nedavno obelodanjena na portalu javnih nabavki, ne piše: „Istražne usluge i usluge obezbeđenja (osim usluga obezbeđenja prevozom u oklopljenim automobilima)“.

A Nikolićeve istražiteljske radnje, kako je navedeno u ugovoru potpisanom 27. jula ove godine, koštaće tačno 2.557.920 dinara bez PDV, odnosno oko tri miliona dinara!

Ovakve usluge obezbeđenja uglavnom služe za takozvane burazerske kombinacije, odnosno da se nabacuju prijateljima.

Takvim ugovorom Nikolić može da angažuje i lično obezbeđenje ili čak da unajmi svoje ljude za razne poslove – da mu pribavljaju neke informacije ili da za njega obavljaju slične poslove. To nekim funkcionerima služi i za potkusurivanje, ali i za uhlebljenje svojih ljudi – pa ako Nikolić nekog svog nije uspeo da zaposli, na taj način mu, makar na godinu dana, koliko traje ugovor, obezbeđuje posao i platu

Od Nikolića nije dobijeno pojašnjenje koga će i kako da istražuje, kao i zašto je ova neobična nabavka ugovorena bukvalno pred istek njegovog mandata.

Podsećamo vas šta za to vreme radi njegov otac, Tomislav Nikolić.

Podeli
Updated: август 19, 2020 — 1:00 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *