Traže SMRTNU KAZNU za Belivuka da ne progovori? (VIDEO)

Ministarka pravde Maja Popović kazala je jutros, gostujući na televiziji Hepi, da bi osumnjičeni u istrazi protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića mogli biti osuđeni na smrtnu kaznu?! Pomislili su mnogi da je u pitanju lapsus, ali je ona još jednom ponovila tu izjavu. Kada je voditeljka ostala u čudu i pokušala da promeni temu, ministarka se tek tada ispravila, pa je rekla da je mislila na doživotnu robiju.

Maja Popović, ministarka pravde, gostovala je jutros na Hepi televiziji što je jedno od njenih prvih gostovanja otkako je zasela u jednu od najvažnijih ministarskih fotelja u državi. Govoreći o slučaju Belivuk, voditeljka ju je pitala o potencijalnim kaznama na koje bi mogli biti osuđeni, iako još nije poznato ni za koja krivična dela bi sve Belivuk i njegova grupa mogli biti optuženi.

Ministarka je, govoreći o „slučaju Belivuk“ rekla da ništa ne želi da prejudicira, da bi onda izjavila da je moguća čak i smrtna kazna.

– Ja mogu samo da pretpostavim kakva će kazna biti, imajući u vidu da će se to tek dokazivati. Ne želim da prejudiciram bilo koju odluku suda, ali prema ovome što znamo u ovom trenutku, njima slede dugogodišnje zatvorske kazne, da ne kažem da je moguće izricanje smrtne kazne – rekla je „mrtva-ladna“ ministarka pravde.

Na pitanje novinarke „Čak i smrtna kazna?“, Maja Popović je ostala pri svojoj izjavi:

– Da, smrtna kazna. Vi ste me pitali teoretski, ne kažem da je to moguće, ali po zakonu jeste – nastavila je da se „ukopava“ ministarka.

Kada je voditeljka konstatovala da prvi put to čuje i pokušala da promeni temu, ministarka se tek tada ispravila, istakavši da je mislila na doživotnu robiju.

Međutim, za ispravljanje je bilo kasno, budući da je Maja Popović dva puta jasno naglasila da je moguća i smrtna kazna, a da stvari budu gore, istakla je da je to „po zakonu“.

Pa da se podsetimo… Kao da je ministarka pravde zaboravila da je smrtna kazna ukinuta još 2002. godine, te da nije na snazi gotovo dve decenije. Zaboravila je Maja Popović i da je Srbija obavezana međunarodnim konvencijama koje zabranjuju smrtnu kaznu, ali i deo Ustava, u kom se navodi: „Ljudski život je neprikosnoven. U Republici Srbiji nema smrtne kazne“.

Podeli
Updated: јун 18, 2021 — 4:03 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Lasus je noguć u temi van struke, ova je zalutala u Ministarstvo Pravde!

  2. Smrtna kazna stiti aleksandra Vucica od odgovornosti jer ih je on napravio a i dokazi su kod Belivuka za Vucica, Brata , Sina Danila ,SNS, SPS, JS ,Pups.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *