Tri sata u policiji zbog fejsbuk komentara

Posetu predsednika Vučića Trgovištu, u petak u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ obeležio je i jedan po svemu bizaran detalj.
Naime, na Fejsbuku se grupa ljudi iz Trgovita šalila na račun Vučićeve posete, neko je napisao da je to sad neradan dan, a Saša Jovanović iz Trgovišta našalio se „starom srpskom“, da je „petak dan za metak“, ni ne sluteći šta će se dalje dešavati.
Odmah po objavljivanju ovog posta policija mu je prvi put došla na vrata da ga pita šta je time mislio i na šta se odnosio post.
Pošto je Jovanović jedan normalan građanin, stranački neaktivan, bez ikakvih kazni u životu i slično, niti pak poseduje oružje, policija ga je ostavila na miru, ali ne zadugo.

Sporni komentar


Sa približvanjem Vučićeve posete pojačao se i pritisak na Jovanovića.
– Policija je došla po drugi put i naložila mi da se javim u stanicu i dam izjavu. Tamo sam ostao 2:55 minuta, čekajući verovatno da Vučić napusti Trgovište. Zvali su čak u Šabac, gde sam ranije radio, da se raspitaju o meni – priča Jovanović.
Prema njegovim rečima, njemu je pozlilo u PS Trgovište, pa je morala da interveniše Hitna pomoć, i inekcijom ga vrati u normalu.
– I dalje ne znam šta se to dešavalo. Nisam ni u kakvom sukobu sa zakonom bio ikada, nemam dosije, niti kakve prijave… ali, eto, znam da napišem nešto na FB-u – kaže Jovanović.
U Trgovištu je ovo druga bizarnost za vreme Vučićeve posete – najpre je iz hola srednje škole uklonjena učenička pesma da ne bi uznemirila presednika, a potom je praktično hapšen čovek zbog potpuno benignog FB posta.


Izvor: Vranjske

Loading...
Podeli
Updated: 12 фебруара, 2019 — 7:51 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.