Trifunovića kompromitovao najbliži saradnik

Pokret slobodnih građana napravio je iskorak stavljanjem glumca Sergeja Trifunovića kao novog lica politike na svoje čelo, pokušavajući da prikrije već istrošene figure i kolekcionare partijskih knjižica u svojim redovima.

Međutim, teško da je u tome uspeo, pošto političke i partijske biografije onih koji čine Pokret, sve više isplivavaju na videlo.

Član Predsedništva PSG i poverenik za autonomnu pokrajinu Vojvodinu Stanko Lazendić svojim imenom urušava izgled koji Trifunović želi da predstavi javnosti, a to je da na političkoj sceni treba da se nađu novi i nekompromitovani ljudi.

Lazendić iza sebe ima dugu istoriju i rad „rame uz rame“ u mnogim karijernim političkim organizacijama, iako, kako se navodi u njegovoj biografiji na zvaničnom sajtu PSG, „uspešno nije završio ni jedan fakultet“.

On je, tokom protesta 90-ih osnovao studentski, a kasnije i opštenarodni pokret „Otpor“, nakon čega je uzeo partijsku knjižicu Demokratske stranke, gde je bio na funkciji člana izvršnog gradskog odbora, a potom unapređen i u člana izvršnog odbora pokrajine Vojvodine.

Međutim, po krahu Demokratske stranke, i Lazendić odlučuje da promeni stranku, te se odlučio za Socijaldemokratsku stranku u kojoj je prvo radio kao zamenik šefa izvršnog odbora zaduženog za izbore, a potom i kao član izvršnog odbora te stranke.

Lazendić je sredinom 2019. godine ušao u Pokret slobodnih građana gde trenutno ima funkciju poverenika za Vojvodinu, ali i člana Predsedništva.

On je u PSG doneo umeće, očigledno neophodno Trifunoviću, koje je stekao u radu sa mnogim, dugogodišnjim karijeristima i oportunistima političke scene Srbije.

No, doneo je i prepreku da PSG zaista i ubedi ljude u ono kako se predstavlja – da je pokret novih ljudi. Teško da narativ „promene sistema“ i „novih ljudi“, može da se brani ako vam stranka ili pokret oboluje ljudima sa pozamašnim stažom kaljenim u različitim partijama, te ostaje upitno da li je Trifunoviću zaista stalo do promene sistema ili samo igra ulogu u predstavi koju je režirao neko drugi.

Izvor: Gerila

Podeli
Updated: 23 маја, 2020 — 10:38 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *