TUČA U SKUPŠTINI Naprednjaci napali Boška, ne daju da se priča o otimanju SPC U Crnoj Gori (VIDEO)

Nakon što je Boško Obradović zahtevao raspravu u Skupštini Srbije u vezi spornog zakona o otimanju imovine SPC u Crnoj Gori koji je donet noćas u 3 ujutru, predsednica Skupštine Maja Gojković je uzvinula: Ne može! To je incident!


U Skupštini Srbije došlo je do incidenta nakon što su poslanici Dveri Boško Obradović i Ivan Kostić ušli na sednicu kako bi izrazili nezadovoljstvo što srpske vlasti nisu reagovale na usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori. Obradović i Kostić sukobili su se sa šefom poslanika naprednjaka Aleksandrom Martinovićem, nakon čega je nastao opšti metež.


Noseći transparente „Vučić i Milo – braća blizanci“ i „Srbijo, zašto ćutiš?“, Obradović i Kostić su stali za govornicu parlamenta i upitali poslanike vladajuće koalicije zašto ne reaguju na usvjanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i hapšenje poslanika Demokratskog fronta.


Šef poslanika naprednjaka Aleksandar Martinović u jednom trenutku je ustao iz poslaničke klupe i prišao govornici, ali se Kostić isprečio između njega i Obradovića, došlo je do povlačenja, a zatim je lider Dveri odgurao Martinovića.

Loading...


Nastao je opšti metež i guranje u kojem je, pored poslanika Dveri i vladajuće koalicije, učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin. Jedan od poslanika SNS-a oteo je transparente poslanicima Dveri i pocepao ih.
Predsednica Maja Gojković rekla je da se sednica prekida, i zamolila poslanike da ne reaguju na, kako je rekla, „unapred pripremljene provokacije“ Boška Obradovića.


Situacije se nakon nekoliko minuta smirila, i Obradović i Kostić su napustili salu.


Ministar odbrane Aleksandar Vulin je odmah nakon toga izjavio da Srbi ne treba da se dele po ovom pitanju ( u smislu da pokorno i složno prihvate sporni Zakon koji otima imovinu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori), koji je mnoge poslanike skandalizovao.

Podeli
Updated: 27 децембра, 2019 — 7:48 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Paaa, više im odgovara da prodaju srbe i u Srbiji i u CG, da se priča o neredima. Tako kupuju vreme da se skrene tema sa GIMa, Jovanjice… diploma i. malo li je

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.