Tužilaštvo na slućaj pranja novca SNSa stavilo oznaku STROGO POVERLJIVO

Više javno tužilaštvo u Beogradu je na predmet u postupku koji se već pet godina vodi protiv Srpske napredne stranke, a zbog sumnje u pranje novca i nelegalno finansiranje izborne kampanje, stavila oznaku “strogo poverljivo”.

Za isto se, po prijavi tadašnje Agencije za borbu protiv korupcije, sumnjiče i Socijalistička partija Srbije i Ujedinjeni regioni Srbije.

Nakon kontrole izveštaja o troškovima kampanje za parlamentarne izbore 2014. godine, Agencija za borbu protiv korupcije podnela je izveštaj Višem javnom tužilaštvu, zbog sumnji da su SNS, SPS i URS prali novac. Te partije se sumnjiče da su svoje kampanje finansirale nelegalno, odnosno da su lažnim donatorima, među kojima su bili i korisnici socijalne pomoći, prikrili prave finansijere.

Godinama je taj slučaj, kako u govorili, bio u “fazi provere” i u predistražnom postupku, a godinama se Tužilaštvo pred javnošću “vadilo” i na MUP, navodeći da ne odgovara na njihove urgencije i zahteve da prikupi dodatne dokaze.

“Nova” je pre nekoliko dana zatražila od Višeg javnog tužilaštva da odgovori na pitanja šta je urađeno u ovom slučaju, u kojoj je fazi postupak i koliko je urgencija u ovom slučaju upućeno MUP-u, ali smo dobili neočekivani odgovor.

“U pitanju je predmet koji nosi oznaku ‘strogo poverljivo’ i za sada ne može ništa da se iznosi u javnost”, rečeno je za naš list u Tužilaštvu.

Podeli
Updated: мај 11, 2022 — 7:24 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *