Tužilaštvo o srušenoj zgradi: NE POSTOJE RAZLOZI ZA PRITVOR!

Nakon urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici u beogradskom naselju Vračar, danas se oglasilo i Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu koje je saopštilo da su Građevinska inspekcija i policija izvšile uviđaj a da je po nalogu tog tužilaštva saslušano odgovorna lica izvođača radova na gradilištu, kao i investitore objekta koja su fizička lica.

– Iz do sada prikupljenih dokaza proizlazi osnovana sumnja da je izvršeno krivično delo Teško delo protiv opšte bezbednosti iz Čl. 288 KZ-a. Takođe, nakon uviđaja i izjava i pregleda dokumentacije,proizilazi da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je ista bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

 Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprecilo dalje urušavanje – navodi se u saopštenju.

Kažu i da će protiv odgovornih lica biti podneta krivična prijava u redovnom postupku jer ne postoje razlozi za određivanje pritvora.

– Naime, svi učinioci su državljani Srbije i imaju uredno prebivalište, zatim svi dokazi su obezbeđeni, a upravo izvođac radova mora sanirati temeljnu jamu po hitnom postupku i to što pre zbog najave kiše i pljuskova u narednom periodu.

Pored toga što gradilište mora brzo da se obezbedi i sanira da ne bude još težih posledica, potrebno je odmah pregovarati oko naknade štete sa oštećenima – zaključuju iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Podeli
Updated: јул 17, 2021 — 11:19 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *