U AERODROM MORAVA uloženi milioni, DVAPUT OTVARAN A JOŠ NE RADI

Aerodrom „Morava“ u Kraljevu od otvaranja 2019. godine je praktično radio samo tri meseca, a potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić naveo je da je reč o projektu u koji je uloženo stotine miliona evra, a koji ničemu ne služi.

Aleksić je nedavno otišao na lice mesta i podsetio da je taj aerodrom 28. juna 2019, na Vidovdan, svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u društvu Milorada Dodika, člana Predsedništva BiH, i premijerke Ane Brnabić

– Vučić je rekao da je to nova budućnost Srbije. Šest meseci posle otvaranja je poleteo prvi avion. Onda, 30. juna 2020, ministarka Zorana Mihajlović je ponovo otvorila ovaj aerodrom i ponovo najavila letove, a u međuvremenu ih nije bilo. I evo mene sada, šest meseci posle toga, ponovo da vidimo da li ima letova i zašto su građani Srbije dali stotine miliona evra – naveo je Aleksić.

On je na tom aerodromu zatekao zaposlene radnike i obezbeđenje, a rečeno mu je da sve informacije može da vidi na sajtu Aerodroma Srbije.

– Videli ste da ovde osim zaposlenih radnika na Aerodromu, njih oko 40-tak, policajaca i obezbeđenja nema nikog. Uloženih stotine miliona evra građana ove zemlje, para koje su bile potrebne i lekarima i deci koje lečimo u inostranstvu, i poljoprivrednicima i drugim ljudima u ovoj zemlji. Na žalost, te pare sada ničemu ne služe. Kada bi ovaj aerodrom funkcionisao, možda bi to imalo smisla. Ovako tu nema nikakvog smisla, osim jedne velike predstave koju je realizovao predsednik države. Građani Srbije, ovo vam je slika i prilika kako Aleksandar Vučić upravlja ovom našom zemljom. Pravi projekti koji ničem ne služe i pritom troši stotine miliona evra građana ove zemlje – naveo je Aleksić.

Kako je pisano u decembru, Aerodrom „Morava“ kod Kraljeva praktično je radio samo tri meseca, od kraja 2019. do marta 2020. godine. Od tada je zatvoren, ali se plate radnicima isplaćuju redovno.

Prvi let iz Kraljeva za Beč obavljen je 17. decembra prošle godine, i to pet meseci nakon otvaranja aerodroma „Morava“. U naredna tri meseca, avionska linija je saobraćala dva puta nedeljno, ali je 12. marta ove godine zbog pandemije obustavljena. Takođe, nisu počeli ni planirani letovi iz Kraljeva do Soluna.

Letove Er Srbije iz Kraljeva subvencioniše Vlada Srbije, nakon što je bila jedini ponuđač za letove sa obavezom javnih usluga. Plan je bio da država te dve linije, do Beča i Soluna, do kraja 2021. subvencioniše sa oko 5,6 miliona evra.

Podeli
Updated: јануар 11, 2021 — 1:16 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *