U toku noći PUCANO na novinara iz Zaječara

Zaječarac Predrag Stanković oko tri časa iza ponoći začuo je napre dva pucnja, a potom i jak prasak u svojoj sobi. Kada je ustao kako bi utvrdio šta se dogodilo usledio je šok: u prozorskim oknima ugledao je rupu, a pod svojim radnim stolom pronašao je metak.

Odmah nakon toga Stanković je pozvao policiju, koja je ubrzo izašla na teren radi izvršenja uviđaja. Uviđaj je izvršen ponovo tokom jutra.

„Ono što mogu da kažem je da situacija nije bila nimalo prijatna. Bukvalno sam bio u šoku tih nekih dvadesetak minuta kada sam shvatio zapravo šta se desilo. Taj metak je ušao, prošao je dakle kroz roletnu, onda kroz jedno prozorsko okno, drugo prozorsko okno, zatim po svemu sudeći rikošetirao od poda i vratio se, dakle, nazad do mog radnog stola.“ – izjavio je Predrag Staković za portal „Glas Zaječara“

Stanković je istakao i da nema nerasčišćene račune sa bilo kim, niti se na bilo koji način sa nekim zamerio, te ne želi da veruje da ovo što se desilo ima bilo kakvu političku konotaciju.

„Ono što mogu da pretpostavim i ono što se pretpostavlja jeste da je ovo zalutali metak, ali se i ne isključuje mogućnost da je nešto drugo. To će naravno da bude i predmet istrage, i očekujem da će me nadležni policijiski organi u narednim danima obavestiti.“  – dodao je Predrag Stanković

Stanković je rekao da se njegovo političko angažovanje ogleda isključivo u izradi kritičkih tekstova koje u vidu kolumni objavljuju zaječarski lokalni mediji „Glas Zaječara“ i Zaječar Online.

„Ono što mogu da kažem je da su to teme koje se tiču svih Zajčaraca, da su to uglavnom teme koje su usko povezane sa zloupotrebama i mahinacijama lokalne vlasti. Ja zaista kao građanin ne želim da verujem da to ima bilo kakve veze sa tim. Da tako slobodno kažem nekako bi mi mnogo lakše bilo da je to ona verzija, dakle, da se radi o zalutalom metku„. – zaključio je Staković u svojoj izjavi za portal „Glas Zaječara“

Policijska uprava Zaječar: Nadležni tužilac se izjasnio da se radi o krivičnom delu izazivanje opšte opasnosti

„Pripadnici Policijske uprave u Zaječaru, odmah po prijavi da je kroz prozor stana Predraga Stankovića prošao projektil ispaljen iz vatrenog oružja, izašli su na lice mesta.

Povređenih nije bilo, policija je izvršila uviđaj i utvrdila je da je projektil, koji je bio u silaznoj putanji i pronađen na podu, probio drvene roletne i dva prozorska okna.

O događaju je obavešten nadležni tužilac, koji se izjasnio da se radi o krivičnom delu izazivanje opšte opasnosti i policija preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja ovog krivičnog dela.“ – navodi se u saopštenju Policijske uprave Zaječar

Intervju sa Predragom Stankovićem i snimke sa lica mesta možete pogledati u videu u prilogu.

Podeli
Updated: март 18, 2021 — 10:11 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. SRBIJA, MAFIJASKA DRZAVA, Q VOJSKA I POLICIJA CUTE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *