U vladi Srbije ministruje kriminalac i dugogodišnji pripadnih narko mafije!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da „nije nadležan“ da govori o optužbama koje je na njegov račun izneo penzionisani načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Rodoljub Milović, i da bi o tome trebalo da se izjasne nadležni organi.

Lončar je, odgovarajući na pitanje novinarke KRIK-a kako komentariše izjave Milovića da se njegovo ime pominje i u predmetu „zemunci“ i u slučaju „Šarić“, rekao da „istine ne mogu da budu dve“ i da insistira da nadležni organi provere te navode.

„Ne znači vam ništa moj odgovor, nadležni organi su jedini relevantni da vam daju taj odgovor. Zašto bih se ja oglašavo pored nadležnih organa (…) Pričate o 2010. godini, morate da znate samo jednu stvar – 2010. ja sam odeljenski lekar na Urgentnom centru koji se presvlači na hodniku. Iz vaše priče proizilazi da ja u to vreme naređujem i (tadašnjem direktoru BIA) Saši Vukadinoviću, i (tadašnjem šefu Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti) Mikiju Rakiću, i (tadašnjem tužiocu za organizovani kriminal) Miljku Radosavljeviću, i (tadašnjem predsedniku Republike) Borisu Tadiću gde će da idu, šta će da rade“, rekao je Lončar na konferenciji za novinare povodom dve godine rada Vlade Srbije.

Ministar zdravlja pogrdno se izrazio o Miloviću nazivajući ga „mafijašem u pokušaju na alkoholni pogon“.

„On je najmoćniji policajac u Srbiji, od koga samo američka služba krije i traži da on ne zna za predmet koji će se raditi o Šariću“, dodao je Lončar koji je optužio i novinare KRIK-a da direktive „dobijaju iz Sarajeva“ i da zna „koliko dobijaju za to“.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je na istoj konferenciji upitao zašto Milović od 2004. do 2014. nije napisao nijednu krivičnu prijavu protiv Lončara, podsećajući da je prikrivanje krivičnog dela takođe krivično delo.

„Samo se postavlja pitanje da li su ti dokazi rekla-kazala ili su ti dokazi čvrsti. Ako su čvrsti nemam, ništa protiv (…) Tužilaštvo ima pravo da samostalno sprovodi istragu“, poručio je ministar policije.

Podsetimo, bivši načelnik UKP Rodoljub Milović rekao je u intervjuu za NIN i KRIK da se Lončar „pojavljuje u predmetu ‘zemunci’ i u slučaju Šarić“.

Prema Milovićevim rečima, u izjavama svedoka saradnika, na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića, pominje se „čuveni doktor Lončar“.

„Kupio je stan, a postoji i kupoprodajni ugovor, od supruge Sretka Kalinića (izuzetno uticajan u redovima ‘zemunaca’), a Miladin Suvajdžić – Đura Mutavi (‘zemunac’ i svedok saradnik) po nalogu Dušana Spasojevića mu je obezbedio nameštaj za taj stan“, rekao je Milović.

On je naveo i da su „upravo Lončareva supruga Vesna Lončar i kum Miodrag Stojanović, pripadnik BIA, povezani sa slučajem Šarić“.

Podeli
Updated: 10 јула, 2019 — 12:25 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *