„Ućutkani“ na protestima: Kojo, Vidojković

Nekoliko inicijatora protesta našlo se na listi onih kojima organizatori sada brane da govore, uključujući Tatjanu Macuru, Marka Vidojkovića i Nikolu Koja.

Bivša članica pokreta „Dosta je bilo“ i aktuelna članica predsedništva novoformirane Stranke moderne Srbije, Tatjana Macura, tvrdi da joj je otkazan poziv da govori na protestu „1 od 5 miliona“, na intervenciju ljudi iz grupacije opozicionih stranaka Savez za Srbiju.

Ona je u saopštenju navela da je 4. marta obaveštena da će se obratiti u Pančevu na protestu 15. marta, međutim, juče joj je saopšteno da se to neće dogoditi.

Kojo na protestu opozicije
Macura kaže da je zloupotreba građanskih protesta nedopustiva, mešanje u rad i izbor govornika lokalnim organizacionim odborima i intervencije – pogubne za opstanak energije koja se akumulirala.

Loading...

„Broj građana na ulicama je nekoliko puta manji danas nego što je to bilo na početku, a najveću odgovornost za takav pad snose oni koji centralizuju, (pre)uređuju, kao i oni koji politički svojataju proteste“, rekla je Macura.

Protest opozicije: Karanović nije govorila
Pisac Marko Vidojković napisao je u tekstu za sajt 6yka da se često odazivao pozivima organizatora protesta da drži govore, kao i da je tri puta doživeo neprijatnosti, od organizatora protesta koji nisu želeli da se on obrati okupljenim građanima.

Vidojković je uz psovke kritikovao sve „koji učestvuju u protestima, a nisu im meta naprednjaci, već ostali borci“ protiv vlasti i kojima je stranački ili interes njegove grupe građana iznad demontiranja Vučićevog režima“.

Glumac Nikola Kojo oglasio se na svom Twitter nalogu, poručivši organizatorima da mogu da pokušaju da ga spreče da govori.

Podeli
Updated: 14 марта, 2019 — 7:50 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.