Uhapšen pred decom zbog objave na Fejsbuku

Novosadska policija juče je privela Aleksandra O. u prisustvu njegova dva maloletna sina, zbog komentara koji je ostavio na Fejsbuku. On je sedeo sa decom na klupi na trgu ispred Gradske kuće, Prema rečima njegove supruge Ksenije, Aleksandar je sedeo na klupi, gledajući decu kako se igraju, i nekoliko minuta kasnije prišli su mu policajci koji su ga pretresli, a pritom i priveli.

– Čim je seo, iza leđa mu je stao policijski džip, malo zastao, a potom se popeo na pešački deo trga i stao direktno ispred njega. Policajac je otvorio prozor i pitao ga „Kako se ti zoveš“, na šta je suprug odgovorio punim imenom i prezimenom. Tada su obojica izašla iz auta, prišla mu i pitala ga: „Ti bi nas mrtve, je li, mangupe?“. Muž im je rekao da ne zna o čemu pričaju, na šta su mu rekli da izvadi sve iz džepova – kazala je Ksenija, inače poznata aktivistkinja.

Ksenije navodi da je njeg suprug uradio sve što mu policija rekla, izvadio je stvari iz džepova, a zatim mu je policajac rekao a stavi ruke na auto.

– Prišao je autu, stavio ruke na kola, a potom mu je jedan od policajaca tražio i da raširi noge. Iako je učinio kako mu je rečeno, on ga je sa leđa “caknuo” po unutrašnjoj strani cevanice i pitao ga da li zna šta znači raširiti noge”, kaže Ksenija, napominjući da se sve dešava u popodnevnim satima, u centru Novog Sada, pred brojnim šetačima, ali i pred njihovom decom – kaže Ksenija i nastavlja:

– U tom momentu mlađi sin je video šta se dešava i počeo da prilazi ocu, plačući. Saša je tada rekao policajcu “Čoveče, plašiš mi dete”. Tada je drugi policajac prišao sinovima i, umirujući ih, pozvao da uđu u patrolni džip “da se zabave dok ne stigne mama – izjavila je Ksenija.

Ona navodi da je njen suprug na ranjavanje policajca ostavio ironačni komentar „ma predivno“, a policajac koji ga je ispitivao mu je rekao „je l’ ti hoćeš da se i meni to desi?“ i upitao Kseniju da li je svesna težine onoga što je njen suprug napisao.

Aleksandar je potom policija maricom sprovela do stanice, gde je držan sat vremena, a zatim pustili uz prekršajnu prijavu zbog lične karte. U policiji mu je i savetovano da “pazi šta priča i da zna da se sve gleda, čita i sluša”.

Ksenija kaže da joj je ova situacija dodatni motiv za dalju borbu. Aleksandar je, prema rečima njegove supruge dao izjavu i sada čeka suđenje. Ono što najviše zanima Aleksandrovu suprugu je kako je policija prepoznala njenog supruga i to gde se on u baš tom trenutku nalazio.

Podeli
Updated: октобар 26, 2020 — 9:49 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Stari dobri sistemi uterivanja straha.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *