Uhapšeni zbog informacija o funkcioneru SNSa

Članovi glavnog odbora Narodne stranke iz Kruševca Predrag Petronijević i Vladica Nikolić uhapšeni su danas na regionalnom putu Kruševac – Trstenik jer je, prema navodima, trebalo da se sastanu sa građaninom Kruševca koji ima kompromitujući materijal o jednom visokom funkcioneru Srpske napredne stranke. Nikolić je u međuvremenu pušten, dok je Petronijević zadržan jer je odbio da se testira na narkotike, na šta su ga policajci terali.

– Oni su uhapšeni kada su krenuli na sastanak sa jednim građaninom koji se ponudio da im da neke važne informacije o jednom visokom funkcioneru SNS-a. Radi se o vrlo kompromitujućim informacijama i taj građanin je hteo da ih podeli sa njima. Funkcioneri Narodne stranke uhapšeni su u selu Bresno Polje nedaleko od Kruševca. Ispred njih je izašla patrola saobraćajne policije, a u njihovoj pratnji bile su tri ekipe inpektora kriminalističke policije – rekao je za Direktno.rs aktivista i član Glavnog odbora DS Srđan Milivojević, koji je sa ostalim građanima čekao ispred kruševačke policije da funckioneri Narodne stranke budu pušteni.

Prema njegovim rečima, policija ih je legitimisala nakon zaustavljanja vozila, da bi potom Petronijevića alkotestirali, a nakon toga su hteli da ga testiraju na prisustvo narkotika u krvi, što je on odbio.

– Petronijević im je tada rekao im je tada rekao: „Ljudi, ovo već spada u policijsko maltretiranje. Smatrate da sam drogiran, pa slupao bih se verovatno do sada da jesam“. Legitimisali su i treće lice i po rečima policajaca odveli su ih u policijsku stanicu u Kruševac. U međuvremenu je Nikolić pušten, dok Petronijević mora da ostane 12 časova po Zakonu o bezbednosti saobraćaja, jer je odbio test na narkotike. Zatim će ga voditi kod sudije za prekršaje da bi mu odredio kaznu – rekao je Milivojević.

Kako navodi naš sagovornik, Vladica Nikolić je nakon puštanja kazao da su policajci tvrdili da je treće lice koje je bilo sa njima imalo oružje i narkotike.

Niko međutim, prema njegovim tvrdnjama, nije video da dotični to poseduje. Takođe je poznato da treće lice nije član Narodne stranke.

Podeli
Updated: јануар 22, 2021 — 8:36 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *