UMESTO U ZATVORU: Vučićev omiljeni tajkun KUPIO SAVA CENTAR (VIDEO)

Miroslav Mišković postao je novi vlasnik Sava centra, po početnoj prodajnoj ceni od 17,5 miliona evra.

Prodaja najvećeg kongresnog centra u Srbiji – Sava centra, javnim nadmetanjem obavljena je jutros. To je bio treći pokušaj prodaje ovog simbola Beograda.

Delta kongresni centar bio je jedini ponuđač na javnoj prodaji Sava centra koju je oglasio Grad Beograd

Predviđeno je da kupac u adaptaciju i rekonstrukciju kongresnog kompleksa, koji se nalazi na gotovo tri hektara gradjevinskog zemljišta, uloži najmanje 50 miliona evra u roku od pet godina.

Kupac, sem što bi u adaptaciju i rekonstrukciju kongresnog kompleksa trebalo da uloži najmanje 50 miliona evra u roku od pet godina, ima obavezu da ne menja namenu Centra “Sava”.

On i dalje treba da ostane u funkciji kongresnog turizma, imajući u vidu da objekat uživa status prethodne zaštite. Umetničko-istorijska dela, kao nepokretna i pokretna kulturna dobra u objektu, nisu predmet prodaje.

“Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem će se ugovoriti kazna u novčanom iznosu od 20 odsto postignute kupoprodajne cene, za slučaj da budući kupac ne ispuni u celosti ili delimično preuzete obaveze, kao i da se na ime obezbeđenja za eventualno plaćanje ugovorne kazne dostavi prvoklasna bankarska garancija”, navodi se u javnom oglasu koji je objavio Grad Beograd.

Predsednik SNSa od dolaska na vlast 2012 godine obećava kako će uhapsiti najmoćnijeg tajkuna Srbije. To ne da se nije dogodilo, nego je Mišković oslobođen na sudu, a sada kupuje najvrednije nekretnine Beograda.

Pogledajte kako je nekada o Miškoviću govorio predsednik SNSa.

Podeli
Updated: новембар 9, 2020 — 2:48 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *