UPAD ROSU NA SEVER KOSOVA Ranjeno dvoje Srba, uhapšeno 13, odjekuju pucnji

Zubin Potok — Reporter TV Prve javlja da je situacija u opštini Zubin Potok poput ratnog stanja. Oklopna vozila ROSU svuda, kao i njihovi specijalci. Puca se i ima ranjenih.

Pripadnici ROSU, koji su rano jutros započeli akciju hapšenja na severu Kosova, u opštinama u kojima su Srbi većinsko stanovništvo, trenutno patroliraju u velikom broju u selu Varage, a i dalje se čujepucnjava. Primećena su i kola Hitne pomoći jer ima više povređenih, javio je reporter TV Prve.

Situacija je, kako kaže, poput ratnog stanja, ljudi su zabarikadirani u svojim kućama, a dobar deo njih je pobegao u šumu. I sam reporter TV Prve javio se iz skloništa i navodi da će teško, u skorije vreme, uspeti iz njega da izađe.

Loading...

Selo Varage je, u delu u kom se čuje pucnjava, uništeno – kao i sva vozila koja su se našla na putu oklopnih vozila i specijalaca ROSU. Uništeno je i vozilo TV Prve.

Meštani su ranije postavili tri barikade kod sela Varage, koje su pripadnici ROSU srušili.

Pripadnici ROSU idu pešice magistralnim putem i pucaju i dalje sa obe strane i bacaju šok bombe. Narod je preplašen, a lokalna škola i obdanište nameravaju da obustave rad, rekao je Tanjugu jedan policijski zvaničnik.

Prema dosadašnjim informacijama, uhapšeno je 13 osoba srpske nacionalnosti, a prema pisanju prištinske štampe među uhapšenima ima i pripadnika albanske nacionalnosti. Navodno, uhapšeni su pripadnici kosovske policije, umešani u organizovani kriminal.

Takođe, mediji u Prištini su preneli i da je u akciji u Zubinom Potoku bilo i pucnjave, u kojoj je ranjen jedan pripadnik kosovske policije, albanske nacionalnosti.

Na severu Kosova i dalje se čuju sirene jer hapšenja nisu završena.

Podeli
Updated: 28 маја, 2019 — 10:45 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Шта је предузела наша влада, шта је са обећањима АВ да нико несме да дира Србе на Косову? Јел има неко ко ће да заштити Србе тамо, пошто је крајње време да се појави…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.