Upozorenje: Crni panter uočen u atarima Apatina

Crni panter (leopard) uočen je u atarima Apatina, obavestila je građane Šumska uprava „Apatin“.

Ogranak Vojvodinašuma u Somboru, odnosno Šumska uprava „Apatin“, upozorila je danas građane na prisustvo divlje životinje.

„Predator je izrazito opasan i ovim putem apelujemo na građane da vode računa za sebe i svoje bližnje“, navodi se u obaveštenju.

Na građane se apeluje da ukoliko uoče crnog pantera odmah obaveste nadležnu policijsku stanicu.

Obaveštenje je upućeno na nekoliko adresa, među kojima su mesne zajednice Apatin, Svilojevo, Sonta, Kupusina, Prigrevica, Bogojevo, kao i udruženjima ribolovaca, pčelara, lovaca, te pokrajinskom šumsko-lovnom inspektoru.

Nije poznato kako je panter dospeo u vojvođanske atare.

Prethodnih dana Dnevnik je izvestio o tome da je u okolini Sonte viđen leopard crnog krzna. U utorak su objavili tekst sa fotografijom na kojoj se vidi trag životinje, odnosno otisak kandži i šape u blatu.

Otisak je pronađen u delu atara u Sonti, poznatog kao Apša. Kako je ispričao lovočuvar lovačkog društva iz Sonte, otisak je star nekoliko dana i isuviše je velik da bi pripadao psu ili nekoj od tamošnjih divljih životinja, poput šakala.

Nakon objavljivanja vesti o tome da je uočen crni panter, Dnevnik piše da se ispostavilo da je životinja i ranije viđena, ali da „niko nije javno želeo da svedoči o tome, u strahu od podsmeha“.

Podeli
Updated: новембар 11, 2022 — 6:13 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *