Upozorenje Rusije: Ako NATO pošalje trupe, doći će do direktnog sukoba

Medvedev: SAD su pokušale da ponize i unište Rusiju

Dmitrij Medvedev, bivši ruski lider i sadašnji zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost rekao je jutros da se Zapad ponaša na odvratan, zločinački i amoralan način prema Rusiji.

On je dodao da su SAD pokušale da ponize, ograniče, podele i unište Rusiju.

Lavrov upozorio šta će se dogoditi ako NATO pošalje mirovne trupe

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je da bi slanje mirovnih snaga NATO saveza u Ukrajinu dovelo do direktnog sukoba između oružanih snaga Rusije i Alijanse.

Rusko ministarstvo odbrane: Pogodili smo skladište ispred grada Rivne

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske snage u utorak pogodile ukrajinsko skladište oružja ispred grada Rivne na severozapadu zemlje, uništivši arsenal naoružanja i opreme. Ministarstvo je saopštilo da je pogodilo skladište koristeći visokoprecizno oružje dugog dometa ispaljeno sa mora.

Gađan važan most na severu Ukrajine

Ruske snage gađale su most u Černihivu koji je bio ključan za dovoz humanitarne pomoći i evakuaciju civila.  Savetnik ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova Anton Geraščenko objavio je ovu vest na svom Telegram nalogu rano jutros, pozivajući se na potvrdu načelnika Černigovske oblasne državne administracije Vjačeslava Čausa, prenosi Gardijan.

SAD: Nuklearne opaske Moskve su opasne

Pentagon je osudio odbijanje portparola KremljaDimitrija Peskova da isključi upotrebu nuklearnog oružja tokom sukoba u Ukrajini. Peskov je rekao za CNN da bi takvo oružje moglo da se upotrebi ako se Rusija suoči sa „egzistencijalnom pretnjom”. Portparol Ministarstva odbrane SAD Džon Kirbi rekao je da su nuklearne opaske Moskve „opasne“.

„To nije način na koji odgovorna nuklearna sila treba da deluje“, rekao je on i dodao da „zvaničnici Pentagona nisu videli ništa što bi nas navelo da zaključimo da moramo da promenimo naše strateško držanje odvraćanja“.

Podeli
Updated: март 23, 2022 — 10:50 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *