Urednik lista Nova Pivljanin: SAD guraju Evropu u rat

Gadim se ruske brutalnosti, gadim se zapadnog licemerja, koje gura jednu zemlju da izgine, SAD guraju Evropu u sukob, da bi videli kako Rusija ratuje. Imamo tragediju dva naroda – ruskog i ukrajinskog, izjavio je urednik lista Nova i poznati srpski kolumnista i analitičar Ranko Pivljanin izjavio u Novom danu.

On je kazao da se gadi ruske brutalnosti, ali i zapadnog licemerja, te je na delu tragedija dva naroda – ruskog i ukrajinskog.

„Nego vlast nekad traži i odgovornost i da se donesu neke odluke. Apsolutna vlast traži i apsolutnu odgovornost, posledice ćemo trpeti svi, ne samo oni koji su za njega glasali“, istako je Pivljanin.

Kako je rekao, gadi se na ovo što se događa trenutno u svetu.

„Gadim se ruske brutalnosti, gadim se zapadnog licemerja, koje gura jednu zemlju da izgine, SAD guraju Evropu u sukob, da bi videli kako Rusija ratuje. Imamo tragediju dva naroda – ruskog i ukrajinskog“, kaže on.

Ruski predsednik Vladimir Putin je na sastanku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijom Guterešom rekao da su Donjecka Narodna Republika i Luganska Narodna Republika postale nezavisne na osnovu presedana Međunarodnog suda pravde prilikom odlučivanja o nezavisnosti Kosova.

„Presedan je napravljen i oni koji su napravili presedan jednom, znali su da će doći do slične situacije još negde. Imamo jedno planetarno licemerja, slušam i gospođu Fon der Lajen, oni da žele dobro ukrajinskom narodu učinili bi sve proteklih 10 godina, koliko traje kriza u Ukrajini, da ne dođe do ovoga, da naprave od Rusije partnera. Ovo je treći svetski rat SAD i Rusije preko ukrajinskih glava“, naglasio je.

Komentarišući izjavu da je potrebno međusobno priznanje, Pivljanin je odgovorio pitanjem: „Da li je Srbija nepriznata u međunarodnim krugovima“.

„Nema obostranog priznanja, postoji samo priznanje od strane Srbije, da se Srbija odrekne dela svoje teritorije i prizna Kosovo, nema Kosovo šta da prizna Srbiju“, kazao je Pivljanin.

Podeli
Updated: мај 7, 2022 — 2:03 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Apsurdno je priznati američku vojnu bazu kao državu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *