URNEBES: Čučković pisao Makronu!

Od Miroslava Čučkovića smo sve do sada videli (ili smo barem tako mislili), međutim Čučko, predsednik opštine Obrenovac, odlučio je da nas demantuje. Pa je tako otišao korak dalje. On se, verovali ili ne, na društvenim mrežama obratio predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, kom je uputio zlata vredne savete. Znajući da dolaze od Čučka, vredi ih poslušati.

Naime, Emanuel Makron je govoreći o Ukrajini, rekao da će proći decenije dok ova zemlja ne uđe u Evropsku uniju, te je istakao da bi, umesto spuštanja strogih standarda pridruživanja EU, trebalo napraviti paralelni entitet „Evropske političke zajednice“, koji bi, kako je rekao, mogao da se ‘dopadne zemljama koje teže pridruživanju EU ili su je već napustile'“.

– Ova nova evropska organizacija dozvolila bi demokratskim evropskim nacijama koje se pridržavaju naših suštinskih vrednosti da nađu novi prostor za političku saradnju, bezbednost, energetsku saradnju, transport, investicije, infrastrukturu, kretanje ljudi – rekao je Makron.

I posle ove izjave došao je red na reakciju. A iz Srbije je ona došla od, pazite sad, Miroslava Čučkovića, koji je na dan kada je Makron izneo svoje planove, na mesto svog pomoćnika imenovao Milorada Grčića, pečenjara koji je godinama nezakonito vodio EPS.

Čučko se tako obratio Makronu putem društvenih mreža. Samo, napravio je jedan propust. Nije „tagovao“ predsednika Francuske, pa nismo sigurni da li će ova poruka doći do njega…

– Uvaženi gospodine Makron, ubedljivo najbolji model je politika „Otvorenog Balkana“ predsednika Aleksandra Vučića. Učinite sve da njemu pristupe Bosna i Hercegovina i Crna Gora i da naših 15 miliona stanovnika ima lakši život, mir, stabilnost i ekonomski napredak. Mi smo sposobni za lokomotivu EU, a ne čekaonicu – naglasio je Čučković.

Posle svega, Makronu ne ostaje ništa drugo nego da posluša predsednika opštine Obrenovac.

Podeli
Updated: мај 11, 2022 — 4:00 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *