Velja Nevolja imao BUNKER na stadionu Partizana

Džipovi, „marice“, specijalne jedinice policije, duge cevi – nadrealno je jutros izgledao prilaz Partizanovom stadionu. U Humskoj 1 je bilo vanredno stanje iako nije bio dan za odigravanje utakmice. Povod, dakle, nije bio fudbal, već kriminal. Čitava akcija izvedena je posle hapšenja 16 osoba među kojima su bile i vođe navijača Partizana Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković.

Policija je preteresla više desetina lokacija širom grada, a jedna od njih je bio i stadion Partizana.

Iako se nalazi u bolnici zbog vode u plućima, profesor Vladimir Vuletić, potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan, jedini je imao hrabrosti i odgovornosti da se odazove na pozive Nova.rs.

Da li imate informacije šta se tačno dešavalo na stadionu?

“Znam da je policija zatvorila sve službene prostorije i da niko ne može da uđe na stadion dok traje pretres i istraga. Radnici koji su bili na stadionu su završili smenu kada je došla policija. Niko više, pa ni članovi rukovodstva, nije mogao da uđe na stadion”, rekao nam je Vuletić.

Da li je rukovodstvo kluba znalo za navijačke bunkere i skladišta na stadionu Partizana?

“Navijači su ogradili jedan deo bašte restorana na Partizanovom stadionu i to je prostor koji nije imao vlasnika. Nisu to nikakve trajne prostorije, već pregrađen otvoreni prostor”.

Da li im je Fudbalski klub ustupio taj prostor?

“Nije, taj prostor ne pripada Fudbalskom klubu Partizan, njime upravlja JSD Partizan. On je vlasnik celog stadiona pa i tog prostora. Mi nemamo nikakve ingerencije”.

Ali predsednik JSD Partizan je i dalje Milorad Vučelić, predsednik FK Partizan?

“Jeste. Možda on zna nešto više, vidite s njim”, rekao nam je Vuletić.

Nova.rs je pokušala da čuje i Milorada Vučelića, ali on nije odgovorio na naš poziv.

Izvor: Nova

Podeli
Updated: фебруар 4, 2021 — 5:26 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *